5 неща, които научих от 100 мъже за любовта


5 неща, които научих от 100 мъже за любовта
Снимка: iStock/Guliver

Истина е, че някои правила сякаш са измислени, за да бъдат нарушавани. Когато ходех на срещи, имах три "правила": да не излизам с някой по-млад от мен, да не правя секс на първа среща, да не се срещам с някого повече от три години (освен ако не смятам да се омъжа за него).

Спазвах винаги едно от правилата, другите две съм ги нарушавала повече от веднъж. Но като погледна назад, никое от тези правила не е определяло изхода от връзките ми. Аз го правех.

Трябваха ми отговорите на 100 мъже, за да изхвърля остарелия си наръчник с правила за срещи. Като блогър, задавах тези въпроси отново и отново:

Да спя ли с него още на първата среща? Защо приятелят, с когото съм от три години, още не ми е предложил? Да излизам ли с по-млад мъж?

Получих много честни отговори, които ме накараха да преосмисля традиционните си представи за любовта и срещите.

1. Няма да изгубите "силата" си, ако спите с него на първата среща.

Ако искате да спите с него на първата среща, направете го. Това не означава, че му позволявате да прави с вас каквото си иска. Вие сте тези, които решавате как да се отнасят с вас.

Някои от приятелките ми смятат, че връзките им се провалят, защото правят секс твърде рано и мъжете губят интерес. Но истината е, че жените никога не показват ясно как искат да се отнасят с тях.

В началото на 20-те си години бях попаднала в порочен кръг от посредствени връзки. Момчетата бяха симпатични, но не положиха никакви усилия за нещо по-сериозно. Те ми звъняха една седмица, а на следващата наставаше тишина. Когато ме потърсеха отново, аз им отговарях. И с това им давах сигнал, че няма проблем да се държат с мен по този начин.

2. Годежните пръстени са глупост

По-възрастните и по-мъдрите го знаят. Когато бях на 20, исках пръстен с блестящ, 2-каратов диамант. Момчето, за което исках да се омъжа, нямаше особено значение, основната цел беше пръстенът.

Сега, когато съм по-възрастна и имам депозит за жилище, ми се струва грехота да се похарчат толкова много пари. В крайна сметка, това е просто едно красиво бижу.

Не ме разбирайте погрешно, все още харесвам традицията, която стои зад годежния пръстен. Но бих предпочела нещо, което няма да се притеснявам, че може да загубя.

Изглежда, по същия начин стоят нещата и при мъжете – по-младите са склонни да похарчат повече пари за годежен пръстен, с възрастта сумата, с която са готови да се разделят, намалява.

3. Няма проблем да изкарвате повече пари от него

Смяната на половите роли е все по-честа и пет от десет брака се разпадат поради тази причина.

Но от тези 100 мъже научих, че проблемът не е в парите.Повечето от тях нямат проблем, ако партньорката им изкарва повече пари от тях. Не мъжкото его и гордост вредят на връзките, а промяната в приоритетите.

Този, който преследва кариера, трябва да се опитва да балансира между работата и семейството (независимо от пола). Липсата на баланс съсипва връзката, не смяната на ролите.

Питала съм партньора си безброй пъти има ли нещо против, че изкарвам повече пари от него и той винаги е казвал „Не”. Ако двама души имат сходни цели в живота, няма значение как ще ги постигнат. Бракът е работа в екип, не съревнование.

4. Възрастта е само цифра

Три години: това беше максималната възрастова разлика, която допусках по отношение на по-младите от мен мъже. Смятах, че мъжете на моята възраст вероятно искат същите неща от връзката, които и аз.

Вероятно заради това съм пропуснала много "млади, но зрели" мъже. Възрастта не означава непременно зрялост.

Имам приятелки, които излизаха с 10 години по-млади мъже; някои от тях се и ожениха. Излизала съм и с 36-годишни мъже, които се държаха, все едно още са на 25. Възрастта не определя готовността за обвързване.

5. Крайните срокове могат да бъдат гъвкави

Всички около вас вече имат бебета, но ако вие нямате, това не означава, че сте изпуснали влака. Животът не е състезание.

Винаги съм казвала, че искам да се сгодя след 2-годишна връзка, но научих по трудния начин, че връзките не се измерват със срокове. Някои се развиват по-бързо, други по-бавно. Нещата (брак, деца) трябва да се случват, когато и двамата са готови за следващата стъпка.

Макар че с партньора ми сме говорили какво искаме през следващите пет години, знам, че този срок не е фиксиран.

Също като връзките, и сроковете са гъвкави. Понякога просто трябва да се оставим на течението.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама