5 причини да напуснете партньора си, дори и да ви е трудно


5 причини да напуснете партньора си, дори и да ви е трудно
Снимка: iStock/Guliver

Много хора правят грешката да продължат връзката си, дори когато е очевидно, че трябва да сложат край. В интерес на истината си имат своите причини, но това съвсем не означава, че постъпват правилно. Вижте кога не трябва да бъдете с един човек, колкото и трудно да ви е да се разделите.

Живеете във фантазиите си

Запознанството ви е било сякаш по желание на съдбата. Или пък сте преминали куп изпитания, за да бъдете заедно и приемате това като безспорен знак, че трябва да остареете с този човек. Осъзнайте се! Не живеете във филм, нито в приказка. Ако не се разбирате добре или не се чувствате комфортно с партньора си, напуснете го! Трудно е да приемеш, че всички жертви и компромиси са били напразно, но пък може би това ви е помогнало да станете по-добри и завършени личности, за да сте готови за истинската голяма любов.

Чувствате се виновни

Били сте доста време с този човек, той е направил много неща за вас и идеята да го нараните ви се струва непоносимо болезнена. В този случай наистина е трудно да се вземе решението. Но представете си нещата в следната светлина. На практика наранявате много повече любимия, когато стоите с него от съжаление. Да, раздялата ще е трудна, но времето лекува. И със сигурност е по-добрият вариант, отколкото да живеете в лъжа и да губите времето и на двамата.

Семейството и приятелите ви притискат

Споделили сте намеренията си с близките и всички ви убеждават, че правите грешка. А също така, че няма да срещнете по-добър. Вижте, партньорът ви може да е чудесен човек, но това съвсем не значи, че е подходящ за вас. Обкръжението ви може страшно много да го харесва, но не те имат връзка с него, нали? Животът си е ваш, решенията също.

Страх ви е да останете сами

Много пъти сме говорили за тази масова грешка, но няма как да не я засегнем отново. Ако имате лоши спомени от самотни вечери и липса на любов, това не е оправдание да поддържате връзка. На всичкото отгоре е и супер егоистично! Щом толкова ви е страх от самотата, намерете си повече приятели. Излизайте често или пък правете купони вкъщи. Има много варианти, но те не включват да използвате любовта на някой човек!

Мислите, че ви е време за семейство

Смятате, че ви е дошло време да имате деца и въпреки че вече нямате същите чувства към половинката си, сте съгласни да останете с него. Обикновено извинението ви е че, ще отнеме доста време, докато срещнете друг. А може и да "изпуснете влака". Това е много голяма грешка. Семейство се гради с любов, не с оправдания и не на базата на възраст.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още от Съвети


Реклама
Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама