5 съвета при спор с любимия


5 съвета при спор с любимия
Снимка: iStock/Guliver

Разногласията често водят до спорове при двойките. Има ли въобще начин да не се караме? Най-вероятно не. Всички двойки спорят, но днес искаме да ви дадем няколко съвета как да предотвратите по-сериозни проблеми във връзката си.

1. Бройте до 10

Сериозно, работи. Когато чуете нещо, което не ви харесва или не сте съгласни с него, поемете дълбоко въздух и бройте до 10. Не искате да нараните партньора си, нали?

2. Не се опитвайте да спечелите

Не трябва винаги да бъдете прави и не се опитвайте да се наложите на всяка цена, тъй като това може да доведе до по-сериозен скандал. Спорът между партньори не е игра, в която има победител и победен, тъй като целта е да се получи взаимно разбиране.

3. Не си струва да спорите за всичко

Напълно нормално е да имате различния в мненията си, особено когато трябва да свикнете с чуждия начин на живот. Но има неща, заради които не си струва да се карате и в дългосрочен план само ще ви донесат стрес и възмущение. Избирайте мъдро проблемите, които си заслужават да спорите по тях.

4. Нормално е да си легнете ядосани

Въпреки че казват, че не трябва да си лягаме ядосани, експертите смятат, че не е задължително да стигаме до консенсус още на същия ден след голям скандал. Не се притеснявайте, нищо лошо няма да се случи с връзката ви през нощта. Пък и утрото е по-мъдро от вечерта.

5. Внесете хумор

Казването на шега е страхотен начин да разчупите напрежението помежду ви. Не се опитвайте да бъдете иронични или жестоки към партньора си - един невинен жест или забавна дума винаги помагат.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама