5 съвета за зачеване


5 съвета за зачеване
Снимка: Thinkstock/Guliver

За успешното зачеване е много важно качеството на спермата. Ето и няколко съвета на сексолозите към мъжете за поддържането й на необходимото равнище.

1. Поне седмица до опита за зачатието мъжът не трябва да носи мобилен телефон или смартфон по джобовете на панталоните си.

2. Ако мъжът е заклет пушач, не трябва да пуши поне в деня на зачатието или в най-лошия случай – три часа преди половия акт.

3. Поне две денонощия не трябва да консумира алкохол.

4. Двойката трябва да води редовен съвместен полов живот минимум три месеца, преди да пристъпи към зачеването. Именно редовният полов живот повишава плодовитостта на мъжа, докато нередовният има обратен ефект.

5. Гледането на порно значително повишава плодовитостта на мъжа. Но далеч не всяко порно дава максималния резултат. В този смисъл най-работоспособно за плодовитостта на мъжа са сцените с участието на една жена и няколко мъже. Изследвания в Университета на Западна Австралия с участието на 52 мъже на възраст между 18 и 35 години, доказали, че еякулатът на мъжа при гледане на този вид порно е най-плодовит. Обяснението е, че на подсъзнателно равнище гледащият мъж сякаш се конкурира с онези себеподобни, които вижда на екрана, и поради това организмът му изработва по-качествена сперма.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама