5 въпроса, които да си зададете, ако сте несигурни във връзката си


5 въпроса, които да си зададете, ако сте несигурни във връзката си
Снимка: iStock/Guliver

Познато ли ви е чувството - харесвате някого толкова много, че фанатично проверявате телефона си през 30 секунди за съобщение, което има силата да оправи деня ви или да го съсипе. Макар че по принцип сте разумна, сте станали несигурна, защото не може да спрете да се чудите: "Харесва ли ме наистина?", "Има ли истински чувства към мен?"...

Това постоянно чудене може само да навреди на отношенията ви с този мъж. Ако се чувствате несигурни в сегашната си връзка, задайте си тези 5 въпроса.

"Обичам ли себе си?"

Да, клише е, но е напълно вярно. Не може да обичате някого, ако не обичате себе си. Помислете сериозно върху това. Харесвате ли се? Смятате ли, че сте човек, който заслужава да бъде обичан? Вие сте уникални и прекрасни по свои начин. Важно е да се погледнете отстрани, да видите как се променяте, когато сте около него. Харесвате ли това момиче?

"Какво заслужавам и получавам ли го?"

Да, той може да е страхотен, но и вие сте. Половинката ви е голям късметлия, че е срещнал човек, който наистина го харесва и приема. Но той кара ли ви да се чувствате късметлийка? Това ли е връзката, която искате да имате? Той дава ли всичко, от което имате нужда? Помислете.

"Ще бъда ли добре, ако не съм с него?"

Ако отговорът е "Не", трябва сериозно да преосмислите отношенията си. Да, ще ви е тъжно без него, ще страдате известно време, но в крайна сметка всеки човек, който идва в живота ви, трябва да бъде щастливо допълнение, а да не се превръща в център на света ви.

"Мога ли без притеснение да му кажа как се чувствам в момента?"

Не е лесно да отворите сърцето си пред някого, да излеете всичко, което изпитвате. Но доверието е едно от най-важните неща, за да бъде връзката ви щастлива. Ако не може да му кажете всичко, което изпитвате, трябва да се запитате каква е причината и дали има смисъл да продължавате.

"Какво друго ме прави щастлива?"

Когато не сваляте усмивката си заради някого, е лесно да попаднете в капана, че той е единственият ви източник на щастие. Ако той ви прави щастлива, нека да бъде част от живота ви, но не забравяйте и другите неща, които ви радват. Защото след време може да се разделите и тогава ще имате нужда от тях, за да продължите да бъдете щастливи.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама