6 доказателства, че съвместното пътуване има благоприятен ефект върху отношенията


6 доказателства, че съвместното пътуване има благоприятен ефект върху отношенията
Снимка: iStock

Факт е, че в света все повече се разпространява тенденцията, че когато партньорите прекарват ваканциите си отделно, могат да се отпуснат повече и да си починат малко един от друг. Последните медицински проучвания показват обаче, че съвместното забавление и пътуване все още е много по-полезно. Ето защо:

Това ви прави по-щастливи

Всяка ваканция е дългоочаквано събитие, което носи много положителни емоции. Но тези емоции се усещат много по-пълно и по-добре, ако има някой наблизо, който е в състояние да ги сподели. И кой, ако не вашата сродна душа, ще се справи по-добре с тази задача?

Това намалява риска от сърдечни проблеми

Според статистиката, съставена от Института за обществено здраве в Ню Йорк мъжете, които прекарват ваканциите си със своята сродна душа, значително намаляват риска от развитие на инфаркт и други сърдечни проблеми. Така че съвместната ваканция е полезна и от медицинска гледна точка.

Подобрява психологическото здраве

Разбира се, можете да се откажете от ваканцията, особено ако наистина имате нужда от пари. Но.. според медицински данни, хубавата ваканция с любим човек не само подобрява ефективността ни, но и предотвратява развитието на многобройни психологически проблеми.

Намалява стреса

Стресът е като цяло основният проблем на всеки съвременен човек. Уви, натовареният ритъм на живот, тревожните новини, голямата отговорност и многото проблеми не могат да не повлияят на общото ниво на стрес. И само пълноценната съвместна ваканция ви позволява да „издишате“ и поне леко да възстановите силата си. Затова какво чакате? Организирайте си съвместна ваканция на любимо място!

Увеличава брачната удовлетвореност

Но това е съвсем логично - ако съпруг и съпруга се виждат само сутрин преди работа и късно вечер след работа, тогава те няма да чувстват удовлетворение от брака си. И възможността да организирате втори „меден месец“ за себе си може поне малко да подобри тази ситуация.

Укрепва семейните връзки

Възможността да погледнете партньора си в напълно нова обстановка ви позволява да откриете нещо ново в него. А това със сигурност може да затопли няколко умиращи чувства. И няма по-добра възможност за това от съвместна забавна ваканция на някое любимо за двамата място. Затова не пропускайте тази възможност, за да укрепите връзката си!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама