6 неща, на които може да те научи само разбитото сърце


6 неща, на които може да те научи само разбитото сърце
Снимка: pixabay.com

Докато може да ви отнеме дни/седмици/месеци, за да излекувате разбитото си сърце, всъщност то ви учи на много. Помага ви да израснете. Като сълзите, безсънните нощи и болки в стомаха започнат да изчезват, разбирате, че всъщност не е толкова лошо, че започвате да познавате себе си по-добре и малко по малко се превръщате в по-добра и по-силна своя версия.

Ето на какво още може да ви научи разбитото сърце:

1. Щастието ви зависи само и единствено от вас самите

В някакъв момент, след като сте изолирали себе си за известно време, осъзнавате, че трябва да се вземете отново в ръце, защото дори вашите приятели и семейство да се опитат, те не могат да го направят вместо вас. Разбитото сърце ви учи, че трябва да сте в състояние да се забавлявате - никой друг не може да направи това вместо вас.

2. Няма нищо лошо в това да поискате помощ

Искането за помощ е трудно, но болката е нещо, което всеки познава. Трудната раздяла или развод са нещата, които ще ви помогнат да се научите да искате помощ била тя морална, финансова или просто прегръдка, която да ви накара да се почувствате по-добре.

3. Времето лекува всичко

Известната поговорка гласи, че хората идват в нашия живот поради причина, сезон или за цял живот. Понякога не знаем, че човек идва само за един сезон в живота ни. Но в края на краищата болката ни учи, че не всичко може, ще бъде или ще продължи вечно. Като познаваме и приемаме това, то ни помага да преживеем по-лесно трудните времена на живота.

4. Научавате се как да продължите напред

Понякога, без значение какво правите, любовта не може да бъде спасена. Разбитото сърце ви учи, че понякога трябва да "загубите". Трябва да се пуснете, за да се излекувате. И това не е неуспех, а стъпка по пътя към щастието.

5. Трябва да започнете да обичате себе си преди да обичате някой друг

След като спрете да плачете и тъжните песни приключат, отново можете да бъдете силни. Разбира се, в началото може да е малко странно, но все повече ще се влюбвате в себе си с всеки ден, който преминава. Започвате да оценявате себе си за това коя сте, от какво се нуждаете и къде отивате.

6. Животът ви събаря на земята, но вие имате силата да се изправите и да продължите

Разбитото сърце ви показва колко силни сте всъщност. Дори да се чувствате като нищожество в този момент, имате силата да се изправите и да покажете на света най-добрата си страна. И с времето разбирате, че колкото повече го правите, толкова по-добре ще започнете да се чувствате.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама
Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама