6 въпроса, на които да си отговорите, преди да изпратите гола снимка


6 въпроса, на които да си отговорите, преди да изпратите гола снимка
Снимка: iStock/Guliver

Повечето от вас вероятно знаят какво означава терминът "секстинг“, но ако случайно не знаете – това е да изпращате разголени и провокативни снимки на любовници, потенциални любовници и т.н.

Секстингът е рисковано занимание, особено ако сте под 18 години. Освен това е нещо, което преминава границите на личното пространство и ви прави уязвими. Като цяло, на секстинга не се гледа с добро око и отношението към него е осъдително.

Но въпреки всичко, проучванията показват, че 9% от възрастните потребители на мобилни телефони са изпращали такива снимки, а 20% са получавали. Така че може би трябва по-малко да осъждаме и повече да се образоваме.

Преди да изпратите снимка, обаче, добре е да си отговорите на тези 6 въпроса:

1. Защо ми иска снимка?

Това може да изглежда странен въпрос, но при определени обстоятелства може да изясни доста неща. Познавате ли този човек, флиртували ли сте и преди, имате ли и други отношения с него? Или е случайно запознанство?

Ако е случайно, твърде възможно е да не иска снимките само за себе си. Това води до въпрос 2.

2. Този човек надежден ли е?

Повечето жени и мъже, които пращат голи снимки, искат получателят да е надежден и да са сигурни, че това ще си остане само между тях. Ако случаят не е такъв, не изпращайте снимката.

3. Чувствам ли се комфортно с това, което се иска от мен?

Ако иска от вас нещо, което ви кара да изпитвате дискомфорт, няма проблем да откажете или да пуснете компромисен вариант. Например, ако ви помоли за чисто гола снимка, но ви е неудобно, можете да си оставите сутиена и бикините. Това също може да бъде секси.

Освен това, накарайте го да се потруди. Понякога да не му се давате лесно е добра тактика.

4. С лице или без лице?

Това е въпрос на предпочитание, но е решение, което вие като изпращач трябва да вземете. Да включите ли лицето си в снимката, или не?

Ако не го включите, е по-малко вероятно да бъдете идентифицирани, ако снимката попадне пред неподходящи очи. Също така може да се чувствате по-комфортно, докато се снимате. Ако не сте 100% уверени в тялото си (като повечето от нас) или в отношенията си с човека отсреща, не се чувствайте длъжни да включвате лицето.

5. Заради него ли я изпращам, или заради себе си?

Има разлика между това да пращаш гола снимка на някой, защото наистина си падаш по него, и да пращаш, за да не го обидиш с отказ. Пращайте снимки, защото така искате, а не за да угодите на някой друг.

6. Искам ли?

Най-важният въпрос всъщност е искате ли, или не да пратите гола снимка. Става въпрос за вашето тяло и вашето лично пространство. Без значение от причината, ако не искате да изпращате – не го правете. Ако отсрещната страна се ядоса, може би не си е струвал, така или иначе.

По начина, по който решавате дали да имате сексуални отношения с някого, изпращането на гола снимка е много лично и варира при различните хора. Някои изпращат само на голямата си любов. Други – на случайни познати. Трети не пращат изобщо.

Не позволявайте някой да ви притиска. Дали ще пратите, или не, е изцяло ваше решение.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама