6 знака, че той е патологичен лъжец


6 знака, че той е патологичен лъжец
Снимка: iStock/Guliver

Всеки човек е лъгал поне веднъж през живота си. Някои се притесняват да го правят, други се чудят как да е "по-безобидно", но има и такива, които откровено се наслаждават на измамите си. Патологичните лъжци се срещат рядко, но е съвсем възможно около вас да има поне един такъв. Ето кои са най-често срещаните признаци, по които да го познаете.

1. Лъжат за дреболии

Истината е, че патологичните лъжци обожават лъжата и съвсем не държат тя да е голяма. Те го правят заради тръпката. Така че не се учудвайте, ако даденият човек каже, че е купил 10 лимона, а те всъщност са били 3, при това вие сте били свидетел на случката.

2. Разказват съмнителни истории

Патологичните лъжци не се интересуват от реалността. Не се изненадвайте, ако станете неволен слушател на истории, които лесно могат да бъдат опровергани.

3. Историите се променят непрекъснато

Както казахме, патологичните лъжци често наблягат на незначителните детайли – преувеличават и драматизират. Дори за тях е невъзможно да помнят всичките си версии, затова една история се променя при всяко ново разказване.

4. Хората около тях имат едно наум

Ако забележите, че хората в близкото обкръжение на даден човек, не му обръщат внимание или изобщо не го слушат, то бъдете сигурни, че те са наясно с проблема.

5. Търсят внимание

Натрапчивите измишльотини и поведение, търсещо внимание, винаги вървят ръка за ръка. Когато са в компания, тези хора рядко оставят друг да е "под светлината на прожекторите" и често се чува само техният глас.

6. Дори да ги хванете в лъжа, никога не признават

Поведението им става агресивно отбранително, ако усетят, че са разкрити. Дори нещо повече – патологичните лъжци ще започнат да украсяват още повече историите си, само за да ви убедят в правотата си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама