7 истини за връзките, които никой не иска да признае


7 истини за връзките, които никой не иска да признае
Снимка: iStock/Guliver

Ако искате нещо лесно, просто и удобно, тогава срещите в днешно време са перфектни за вас. Много от вас сигурно няма да са съгласни с това, смятайки, че нещата са много по-сложни сега, тъй като никой не иска да се обвързва и просто предпочита неангажиращи отношения. Точно това имаме предвид. 

Всичко сега е на повърхността. Партньорите не искат нищо, което е предизвикателно и трудно, а предпочитат да се забавляват, докато просто не им писне или вече не ги устройва.

Но ако сте от жените, които всъщност желаят да имат истинска, стабилна и дългогодишна връзка, има някои неща, които трябва да признаете пред себе си, преди да се впуснете. Ето няколко истини за любовта, които хората трябва да разберат.

1. Нещата няма да са перфектни

Ако очаквате нещата да са като в приказките, реалността не е такава. Всяка връзка се сблъсква с предизвикателства и трудности. Ще има болести, семейни спорове, несъгласия, разочарования... Колкото по-скоро разберете, че нещата няма да бъдат идеални, толкова по-скоро ще приемете всички фази на една връзка. Добрите и лошите. 

2. Трябва да изгубите, преди да спечелите

Вече сте били на 3 срещи и сте готова да се откажете? Е, такъв е животът. Срещите много приличат на лотарията: понякога трябва да изгубите много, преди да спечелите. Но ако никога не играете, тогава е сигурно, че няма да спечелите.

3. Повечето хора имат прекалено големи очаквания 

Трябва да сте сигурна, че никога не се примирявате с по-малко от това, което заслужавате, и давате времето си само на хора, които наистина ви ценят. Необходимо е да бъдем гъвкави и да осъзнаем, че никой не е перфектен, че трябва да правим компромиси понякога и да приемем хората такива, каквито са, а не такива, каквито искаме да бъдат.

4. Не получавате повече от това, което давате

Повечето хората имат много по-високи стандарти към половинките си, отколкото към себе си. Искате мъж, който тренира 5 пъти в седмицата, има атлетично тяло, но вие самата нямате търпение да отворите пакета с чипс, когато се приберете вкъщи. Това не важи само за външния вид, а най-вече за лайфстайла ви и основно за усилията, които полагате за себе си и връзката си. Не очаквайте от половинката си неща, които вие самата не правите.

5. Нищо няма да е така, както сте си го представяла

Ако искате 2 послушни деца, любящ съпруг, хубава спретната къща, голдън ретрийвър, сигурно ще бъдете разочарована. Едно от красивите неща на връзките е, че нямаме абсолютно никаква идея каква ще се случи. Най-щастливите ни моменти често са тези, които не сме очаквали, и точно това ги прави толкова невероятни.

6. Действията наистина говорят повече от думите

Да кажете на някого, че ви е грижа за него, не е достатъчно - ще трябва да положите усилия, за да му го покажете. И той ще трябва да стори същото.

7. Трябва да оставите миналото си зад вас

Предното стъкло е по-голямо, отколкото обратното с причина - огледалото е там, за да ви помогне да поглеждате назад и да виждате къде сте била, но ако се фокусирате твърде много върху него, ще се провалите. Всички ние сме афектирани от нашето минало и си го припомняме от време на време, но не можем да живеем в него. Трябва да се научим от него, да вземем уроците, знаейки кое е добро за нас. Грешките са само грешки, докато не се научим от тях, след което стават уроци.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама