7 начина да подобрите връзката си през 2016


7 начина да подобрите връзката си през 2016
Снимка: iStock/Guliver

Има безброй начини да подобрите връзката си, но понякога най-простите неща имат най-голям ефект. Преди да започнете да правите големи планове с половинката си и да си поставяте далечни цели, помислете за нещата, които можете да направите сега, заедно, за един добър старт на 2016.

1. Казвайте “Благодаря” (и го мислете наистина)

Макар и не умишлено, често започваме да приемаме за даденост това, което партньорът ни прави за нас. Дали ще ви отвори вратата на колата, ще измие чиниите, ще ви позволи да отмъкнете завивката или жертвоготовно ще ви даде последното парче пица – много е важно да му показвате, че оценявате това, което прави.

Помислете: кога за последно му казахте колко много означават за вас неговите усилия? Действията му трябва да се оценяват, не само да се очакват. Едно простичко „Благодаря ти” може да означава толкова много, без значение колко малък жест е.

2. Оставете телефоните си настрани по време на вечеря

Вероятно ви звучи откачено, но какво ще кажете за това - когато вечеряте заедно, наистина да вечеряте заедно?

Вече всички сме свикнали да преглеждаме фейсбук, докато се храним, така че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Но хайде да бъдем честни – това видео с панда, независимо колко е сладко, по-важно ли е от истинския разговор с човека, когото обичате? Всички сме постоянно залепени за телефоните си, така че защо не отделите един час да поговорите с партньора си и да разберете как е минал денят му? Независимо дали вечеряте вкъщи или навън, това е възможност да разговаряте и наистина да се изслушвате. Отделете време да се насладите взаимно на компанията си без телефон, който да ви разсейва. Кой знае, може пък да ви хареса.

3. Давайте по-леко

Запомнете тези три много важни думи: Подбирайте. Си. Битките.

Проблемът е, че всички го знаем, но не го правим наистина. Преди да се разсърдите на партньора си за някаква глупост, спрете и помислете: това наистина ли си струва караницата? Ако сте от хората, които обичат да спорят заради самия спор, може би 2016 е времето да спрете да го правите. Не позволявайте дребните недоразумения да прерастват в големи битки. Не е честно и към двама ви.

Така че следващият път, когато той поръча пица с лук, въпреки че изрично сте му казали „без лук”, си поемете дълбоко дъх. Това е само някакъв лук, за бога. Просто го махнете, вместо да влизате в битка.

4. Спрете с обидните епитети

Случва се и да се скарате и това не е приятно. Но да започнете да се обиждате е най-бързият начин да предизвикате негодувание и наранени чувства.

Всички казваме неща, които не мислим, особено когато сме ядосани. Да положите сериозно, съзнателно усилие да се въздържате от обиди и квалификации не само ще създаде здравословна среда за вашата връзка, а и ще помогне спорът да приключи по-бързо.

Помислете колко неприятно би ви било, ако вашият партньор ви каже нещо грубо. И не го забравяйте следващият път, когато се скарате и изпитате желание да го обидите. Може в момента да си мислите, че той заслужава точно това, но може да сте сигурни, че малко след това ще се почувствате наистина зле. По-добре излезте от стаята за минута и се овладейте. Колкото и да сте ядосани, няма извинение за това да обиждате човека, когото обичате.

5. Спортувайте заедно

Станете от дивана! Да излезете да тичате заедно е нещо, което може да подобри настроението ви значително, особено ако и двамата сте под стрес. Освен това, спортуването заедно с партньора може да повиши мотивацията ви. Не само, че правите нещо добро за телата си, но го правите заедно и се окуражавате един друг.

Ако смятате, че няма начин да се вдигнете и да тичате – добре. Излезте на разходка! В парка, около езерото или в квартала. Дръжте се за ръце, говорете си за живота и се смейте. Поставете си за цел да станете по-активни физически заедно (извън спалнята, макар че активността в спалнята също е много важна).

6. Провеждайте важните разговори лично, не с текстови съобщения

Ако трябва да сме честни, всички го правим. Когато ни хрумне нещо, просто трябва да го кажем веднага и на момента, независимо за какво става дума. Но няма нищо хубаво в ядосана и стресирана жена, която ядно натиска бутоните на телефона си. Да не говорим, че е тотална загуба на време. Когато разменяте текстови съобщения помежду си, това е изтощително, досадно и има голяма вероятност изобщо да не се разберете.

Независимо дали се карате, или си съобщавате хубави неща, много по-добре е да изчакате, докато се приберете вкъщи. Поставете си за цел да помислите, преди да пишете. Ако нещото може да почака, нека почака. Да общувате чрез съобщения е наистина непродуктивно (и грубо).

7. Казвайте „Обичам те” колкото се може повече

"Обичам те” е нещо, което никога няма да се изтърка. То е едно от най-интимните и честни неща, които можете да кажете на партньора си.

Поставете си за цел „Обичам те” да е първото нещо, което му казвате сутрин и последното, преди да заспите. Казвайте го винаги, когато поискате. Трябва да признаете, че когато партньорът ви казва „Обичам те” в края на тежък ден, то е точно това, от което имате нужда. Същото се отнася и за него. Може да е дребен жест, но е стъпка в правилната посока, за да имате една много щастлива 2016 година.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама