7 причини йогите да са най-добрите партньори


7 причини йогите да са най-добрите партньори
Снимка: iStock/Guliver

Отвъд стереотипа за "стройното и тонизирано тяло", с който обикновено асоциираме йогите, има други, по-важни причини, които ги правят страхотни партньори. Ето няколко от тях, в случай, че решите да си търсите гадже йога (или поне да накарате настоящото си гадже да ви прави компания в курса по йога):

1. Те са по-гъвкави

 Не, не само в леглото (макар че това е допълнителен бонус), а като черта на характера. Йогите обикновено са по-свободомислещи, адаптивни и плуващи с течението. При тях тяло и душа са свързани и това, което практикуват и култивират, се усеща на всички нива. Физическата гъвкавост дава отражение и върху личността и действията. Човек, който е закостенял, не е само лош любовник, той е предпоставка и за лоша връзка.

2. Те са по-здрави

И това е добре по две причини. От една страна, здравословният начин на живот е "заразен” и покрай тях и вие ще прихванете някои полезни навици. От друга страна, те наистина са физически здрави. Никой не би искал връзка с някого, който боледува през цялото време, нали? Според изследванията, практикуването на йога повишава имунитета на клетъчно ниво, освен това правилното дишане спомага за по-добрата циркулация на кръвта и по-доброто функциониране на органите.

3. Те са по-добри в секса

Изследванията показват, че йога подобрява сексуалната функция, повишава самочувствието, удължава оргазмите и води до повече удовлетвореност и у двата пола. Това се дължи на засиления приток на кръв към гениталиите, както и на практикуването на упражнения за стягане на тазовите мускули. Освен това, дисциплината и самоконтролът могат да спомогнат за удължаване на акта.

4. Те са спокойни

Разбира се, не всички, които практикуват йога са спокойни през цялото време. Но обикновено тези, за които йога е начин на живот, а не само физически упражнения, изповядват принципа на ненасилието. Почти всеки час по йога завършва с медитация, която е начин да се почувстваш свързан с всичко и всички около себе си. Това е чудесен начин за избягване на драмите в отношенията.

5. Те по-малко се интересуват от повърхностни неща

Като цяло, отдадените йоги се вълнуват от по-дълбокия смисъл и разбиране на живота. За тях има нещо повече от материалния свят. Техните търсения и духовно израстване са свързани с любовта и съпричастността към околните.

6. Те се грижат за себе си

Това е много важно. Грижата и обичта към самия себе си е предпоставка за здравословна връзка. Практикуването на йога означава да се чувствате добре, да сте здрави, да се грижите с любов за тялото и духа си. Ако не обичате себе си, не можете да обичате пълноценно и партньора си.

7. Те знаят как да се справят с емоциите си

Когато започнете да практикувате йога, на повърхността излизат скрити емоции като несигурност, страхове, минали травми, тъга и т.н. Различните йога пози преработват тези емоционални токсини и ви освобождават от тях. Така че йогите са свикнали да работят с този вид „емоционален багаж”. Когато имате връзка с някой, който умее да се справя със собствените си емоции, това със сигурност е предпоставка за една дълга, здрава връзка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама