7 съвета как най-после да спрете да мразите бившия си


7 съвета как най-после да спрете да мразите бившия си
Снимка: iStock/Guliver

Да мразите бившия си е нормално в непосредствения период след раздялата. Въпреки това, трябва да осъзнаете, че да таите негативни чувства към него всъщност е губене на време и енергия, тъй като вие заслужавате да прекарвате времето за неща, които ви носят щастие.

Да мразите бившия си означава, че сте била наранена и че бившият ви мъж може да е направил много, за да се стигне до края на връзката ви. Да, напълно нормално е да искате той да се скрие вдън земя. Но, мислейки за него, вие всъщност не си помагате, а напротив. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да го забравите по-бързо и да продължите с живота си, защото го заслужавате.

1. Направете си онлайн детокс

 Да прекарвате време в интернет и да следите социалните мрежи може да е прекрасно за губене на време, но това може да увеличи шансовете да попаднете на снимки или постове на бившия си, които да разпалят гнева ви към него. Технологичният детокс също така ще ви даде възможност да се фокусирате върху други неща и да предотвратите да се подадете и да започнете да го следите.

2. Наспете се

След края на една връзка е възможно да се чувствате много стресирани, затова няма нужда да засилвате негативния ефект върху тялото си, като се лишавате от достатъчно сън. Започнете да спите достатъчно, за да си помогнете да се почувствате по-добре. 

3. Практикувайте благодарност

Има толкова много неща в живота, за които трябва да сте благодарни. Бъдете благодарни за всеки ден и помнете, че сте благословени всеки път, когато се уловите, че започвате да мислите за негативни неща.

4. Стоите далеч от негативни хора и мисли

Негативното самоговорене е един от най-основните виновници за нещастието. Когато негативните неща започнат да излизат в съзнанието ви, е само въпрос на време, преди да започнете да се връщате назад в миналото и да се обвинявате за грешките си. Уверете се, че се спирате преди това да се случи.

5. Намалете приема на кофеин

Кофеинът е стимулант и може да ви направи по-стресирани, като помага за освобождаването на адреналин. Когато намалите приема на кофеин, ще установите, че ви е по-лесно да останете спокойни, дори когато сте около бившия си.

6. Поемете контрол върху емоциите си

Лесно може да попаднете в капана да мразите бившия си, но трябва да осъзнаете, че омразата е много силна емоция, която може да ви изяде отвътре. Когато поемете контрол върху емоциите си, ще бъдете способни да насочите енергията си към по-положителни чувства, които в крайна сметка да доведат до щастие.

7. Опитайте се да промените перспективата си

Изборът е ваш дали ще изберете да мразите бившия си или ще изберете да обичате себе си и да се отворите за нови по-добри възможности в бъдеще. Раздялата може да ви промени по толкова много начини, от вас зависи да се уверите, че тази промяна ще бъде за добро.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама