7 знака, че сте в токсична връзка


7 знака, че сте в токсична връзка
Снимка: iStock/Guliver

Обществото ни е научило емоционално да сме зависи от своя партньор, когато всъщност стабилната връзка трябва да включва даване на пространство и уважение. Но любовта е сляпа и често игнорираме знаците, че мъжът, с когото сме само ни вреди.

Затова ви предлагаме 7 неща, за които трябва да се оглеждате. Ако ги забележите, най-добре помислете дали трябва да останете с този човек, ако искате да бъдете щастлива.

1. Не ви позволяват да излизате с приятелите си

Вие рядко виждате приятелите си и когато го правите, винаги водите и приятеля си. Ако това ви звучи познато, може да е алармиращ знак. Трябва да разберете, че понякога връзката има нужда от пространство, за да расте. Необходимо е да си давате пространство, за да не станете зависими от отношенията си.

Да прекарвате много време заедно е като пристрастяване и е често срещано в началото на любовта ви. Но трябва да се опитаме да не задушаваме връзката си от началото, тъй като може да се превърне в мъчение.

2. Те контролират портфейла ви

Доверието е важно, но винаги трябва да поставяте себе си на първо място. Какво ще се случи, ако връзката ви приключи и вашият партньор се разпорежда с парите ви? С какво ще живеете? Икономическата зависимост е форма на господство. Решението е да имате общ бюджет, в който да слагате част от приходите си, но винаги да заделяте и само за себе си.

3. Проверяват телефона ви

Да следите телефоните, пощите и социалните си мрежи не е правилно. Това не показа вашата любов, а е по-скоро нарушение на личното ви пространство и е знак на нездравословна връзка. Такъв тип контролиращо поведение може да изолира партньорите и дори да доведе до домашно насилие. Трябва да се научите да вярвате един на друг, тъй като здравата връзка се гради на доверието.

4. Казват ви как да се обличате

За да имате стабилност във връзката си, първо трябва да започнете да обичате и уважавате себе си. Вашият партньор не харесва начина, по който се обличате? Това не е тяхно решение. Вие се обличате за себе си, а не заради другите. Да развиете чувство на увереност в себе си може да е трудно, е важно за една здравословна връзка.

5. Ядосват се, когато ви отнеме прекалено дълго, за да вдигнете телефона

Ако чувствате, че това отношение не е вредно, ви предлагаме да си спомните, че една връзка трябва да ви дава спокойствие, а не негативни чувства. Когато треперите от страх всеки път, когато видите пропуснато обаждане от него, нещо е грешно.

6. Те ревнуват от вашата най-добра приятелка

Ревността е болест. Истина е, че понякога правим шеги за нея, но когато шегите станат сериозни, е по-добре да си тръгнем. Ако вашият партньор не ви вярва, няма да имате стабилност в отношенията си.

7. Страхувате се да кажете какво мислите

Да обичаш означава да бъдеш щастлив, а да не те е страх. Вашият партньор трябва да бъде някой, на когото може да кажете всичко, а да не се страхувате да говорите пред него. Не се страхувайте да кажете това, което мислите и уважавайте другата гледна точка. Накрая да имате различни мнения носи богатство и разнообразие на връзката. 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама