8 съвета за една пълноценна връзка


8  съвета за една пълноценна връзка
Снимка: iStock/Guliver

Има двойки, които изглеждат страхотно заедно. Тяхната духовна връзка, взаимно уважение и близост са толкова видими. Партньори, които са намерили ключа към успеха във връзката, са като хубавото вино - с течение на времето тяхната любов става все по-силна, по-вълнуваща и всеки ден е изпълнен с нови емоции и чувства.

Ето няколко прости съвета, които ще ви помогнат да имате щастлива и хармонична връзка.

1. Бъдете себе си. Бъдете честни

Всички искаме да бъдем по-добри, отколкото сме. Прикриваме нашите грешки и случки, които искаме да забравим. Но всъщност няма нужда да бъдем перфектни. Просто бъдете себе си. Много от нас се крият зад маски, страхувайки се да покажат на хората кои са всъщност. Първо, това е изморително. Второ, няма да доведе до честна и пълноценна връзка.

Много е важно да бъдете искрени. Не се страхувайте да покажете на партньора си как се чувствате. Ако имате някакви притеснения, просто го кажете. Никой не може да чете мислите ви. Първата стъпка към решението на проблема е да говорите за него.

2. Останете позитивни

Веселите хора винаги носят щастие и положителни емоции. Всеки иска да има такива хора в живота си. Постоянното мрънкане, цупенето и споровете водят до негативни емоции, убиват настроението и провалят връзките на хората. Бъдете положителни и не позволявайте на партньора си да се чувства зле. Бъдете оптимисти независимо какво се случва. Може да се посмеете на провалите си, да си направите изводи и да продължите напред.

3. Бъдете внимателни и се подкрепяйте един друг

Всеки има лоши дни, които убиват настроението и понижават самочувствието ни. Нека вашият партньор да почувства подкрепата ви. Покажете му, че ви е грижа. Не е трудно, пък и другата страна ще се почувства много по-добре. Също така обърнете внимание какво иска той и какви са неговите нужди. Трябва да приемете, че вашият любим не е ваше отражение или собственост. Уважавайте неговите желания, независимо колко са различни от вашите.

4. Показвайте любовта си

Много е важно да напомняте на половинката си колко много цените нещата, които прави за вас. Бъдете благодарни дори за най-малките неща. Не взимайте нищо за даденост. Показвайте колко много се нуждаете от партньора си. Не се колебайте да демонстрирате любовта и загрижеността си, защото те са важни за изграждането на силна и дълбока връзка между двама ви. Колкото се може по-често, карайте партньора си да чувства колко е специален вас.

5. Давайте си пространство

Двама души не могат да бъдат заедно 24/7. Не пречете на хобитата на половинката си и не се отказвайте от вашите. Вашият партньор няма нужда от жертви и не иска да чува вашите оплаквания. Просто бъдете щастливи заедно. И двамата трябва да внасяте нови и вълнуващи неща във връзката си, а да не разрушавате това, което вече имате.

6. Уважавайте се

Важно е да уважавате мнението и решенията на вашия любим, дори да не сте съгласи с тях. Също така трябва да уважавате неговото семейство и приятели.

7. Не допускайте ревност във връзката си

Опитайте се да не бъдете ревниви, защото това показва, че признавате своите несигурности и страх да бъдете зарязани. Няма нужда да побърквате партньора си с вашата ревност. Недоверието ви наранява чувствата на любимия ви. Вие всъщност правите това, от което се страхувате - отблъсквате го.

8. Мечтайте заедно

Поставете си общи цели. Помислете какво ще постигнете след 5, 10, 20 години. Не правете планове спрямо приетите норми за щастие и успех. Най-важното нещо е какво прави щастливи вас и половинката ви.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама