8 мита, в които вярваме, след като се съберем с бившия


8 мита, в които вярваме, след като се съберем с бившия
Снимка: iStock/Guliver

Много от нас се връщат при предишната си половинка. Разбира се, понякога има добри причини това да се случи, но често след време разбираме, че всъщност само сме се надявали, че нещата ще бъдат различни и сме вярвали в следните митове.

1. Този път всичко ще бъде различно

Светът се променя, затова ще бъде различно...., но най-вероятно по-зле. Според изследване, партньорите, които се събират, обръщат по-малко внимание на положителните аспекти на тяхната връзка, концентрирайки се повече върху негативните. Те рядко се опитват да поправят нещо и продължават да си спомнят миналите оплаквания.

2. Той напълно се е променил

Хората не се променят. Поне не така бързо и без причина. За да спре някой дори най-незначителния навик, има нужда от силно и искрено желание, мотивация, време и желание да се подобри. Вашият бивш има ли ги всичките?

3. Никой не ме познава по-добре от него

Права сте. Прекарали сте много време заедно. Въпреки факта, че се познавате толкова добре, това не е попречило да се разделите, нали? Може би това е била причината за края на връзката ви - винаги трябва да има някаква мистерия във връзката.

4. Има само идиоти и е почти невъзможно да срещна някой по-добър

Тревата винаги е по-зелена на другия край на улицата. Вие просто не искате да видите хубавите черти в новия мъж, тъй като нова връзка би ви извадила от зоната ви на комфорт.

5. Той не е перфектен, но е мой

Човешкият мозък е по-чувствителен към загубите, отколкото към победите. И все пак се запитайте кое е по-добре: Да живеете до края на дните си с перфектния ви партньор или да водите нещастен живот с "мъж, който не е перфектен, но е мой"?

6. За момента сме приятели, ще видим какво ще се случи

Като правило, връзка между двама бивши партньори не е пълноценна. Такива връзки не могат да се похвалят със силни емоции и доверие. 

7. Пийнали сте няколко чашки и сте се целували, вече може да отидете в тях

43% от жените и 47% от мъжете спят с бившите си. Ако се случи на вас, просто помнете, че не сте уникална и това не е причина да започнете отначало връзката си. Сам не позволявайте да се превърне в навик, тъй като редовният секс в бившия е огромно препятствие към едно по-ярко бъдеще.

8. Моят бивш няма да ме остави сама

След раздяла един от партньорите може изведнъж да започне да прави неща, които преди не е. Обаждания, съобщения, коментари в социалните мрежи, неочаквани срещи. "Това е любов", си мислим. "Той не може да ме забрави". В повечето случаи това е просто нужда за контро.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама