8 секси начина за горене на калории


8 секси начина за горене на калории
Снимка: Thinkstock/Guliver

Да, сексът (както и гушкането, целуването и всичко от този род) е важен фактор за хармонията във вашата връзка, но интимното време с партньора е и прекрасно за физическото ви здраве. Хвърлете един поглед на броя калории, които може да изгорите, извършвайки следните "романтични“ дейности, съпроводени със съвети от експерти за това как да постигнете максимален ефект при топенето на калории.

Целуване: 68 калории за час

Помниш ли как в самото начало на връзката ви не можехте да отлепите устни един от друг в продължение на 30 минути? Експертите препоръчват, ако сте спрели да го правите, да започнете отново. "Ако целуването е енергично и включва и опипване, може да изгорите до 90 калории на час", казва Джая Кингсбах- сексолог от Лос Анджелис. Тя насърчава използването на по-нестандартни методи при целуването: "Накарайте мъжа да легне по гръб и се опитайте да правите лицеви опори, като всеки път, когато сте долу, го целувате, след което се изправяйте. Лицевите опори горят 171 калории за 30 минути“

Събличане: 8+ калории

Може би не влагате особено много мисъл в събличането, когато сте интимни с партньора си, но един италиански изследовател все пак решил да помисли по въпроса и установил, че само събличането може да изгори от 8 до 10 калории. Той установил, че мъж, опитващ се да свали сутиен с уста, може да изгори до 80 калории. Ето и един съвет- не бързай да си съблечеш дрехите. Направи събличането част от любовната игра.

Масаж: 80+ калории за час

На кого би му било неприятно да получи хубав масаж? Но ако ти си този, който масажира, може да получиш допълнителен бонус към това, че ощастливяваш половинката си- изгорени калории! Оказва се, че масажирането може да ускори пулса ти, като по този начин тялото ти гори калории. Тук ключът е в темпото- колкото по-бавно, толкова по-добре. Това може да изглежда нелогично, но е доказано, че по-бавният и по-дълбок масаж е не само по-възбуждащ, но също така действа върху повече мускули.

Секс: 144+ калории за половин час

Със сигурност знаеше, че сексът си е тренировка, но представяш ли си, че половинчасово търкаляне в леглото с любимия може да изгори шоколада, с който прекали след вечеря? За да изгориш възможно най-много калории, сексът трябва да е горещ и дълготраен. Добави и малко въздишки и стенания- ето ти допълнителни 18-30 калории! Позите също са от значение. Ако си отгоре, опитай да раздвижиш бедра. Ако пък искаш да изгориш до 207 калории за 30 минути, пробвай да клекнеш над него и да се движиш нагоре и надолу.

Орален секс: 100 калории за половин час

Ето нещо, което не се чува всеки ден- да правиш орален секс може да е също толкова ефективно, колкото тренировка на кростренажор. Ако искаш да гориш повече калории, сексолози препоръчват няколко неща- лицеви опори (да, докато го правиш!), поза "дъска“ и всякакви други пози от йогата.

Танци: 103 калории за половин час

Малко мръсни танци- дори и с дрехи- могат да са чудесна тренировка за теб и за партньора ти. Това може да бъде потвърдено от всички двойки, които вземат уроци по танци и след това „репетират“ вкъщи. Бавните танци стават, но пробвайте да забързате темпото и да добавите няколко изненади- целувки, хапане по врат, за да си спретнете една наистина добра тренировка.

Натискане: 238 калории за половин час

Горещото натискане може да се окаже най-интензивната тренировка. Защо ли? Защото, според д-р Карл, очакването може да ускори пулса ти значително. Колкото по-игриво, толкова по-добре.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама