8 типа мъже и защо ни привличат


8 типа мъже и защо ни привличат
Снимка: iStock/Guliver

Ако ви привличат един и същи тип мъже, това може да разкрие доста неща за вашия характер и потребности, особено ако мъжете са проблемни, а връзките с тях – дисфункционални.

Ето 8 типа мъже и какво говори за вас връзката с тях.

1. Нарцисистът

Неговият чар, талант, успех, красота и харизма заслепяват както вас, така и всички наоколо. Но щом веднъж започнете връзка с него, ще трябва да се борите с неговите искания, критики и егоцентризъм.

Какво може да означава това? Вие също сте нарцисист. Често разпространена заблуда е, че нарцисистите са хора, които много обичат себе си. Всъщност, вие не се харесвате особено. Напомпаното ви самохвалство, перфекционизъм и арогантност се опитват да скрият вашата самоомраза – дори от самите вас.

Нарцисистите често се привличат и това е много опасно. В един миг те не могат да живеят един без друг, а в следващия водят борба за надмощие чии нужди да бъдат задоволени първо. Нарцисизмът може да бъде излекуван с кураж, време и ангажимент към себе си.

2. Емоционално ненадеждният

Той е пълен с извинения и нерешителен. Говори много за миналото си. Бърза да ви увери, че ви харесва, но на него не може да се разчита и не търси сериозна връзка поради един куп причини.

Какво може да означава това? Смятате, че не заслужавате нещо по-добро. Усещането, че не сте достойни идва от това, че по-рано в живота ви някой, който е бил важен за вас, не ви е подкрепял, наранявал ви е или ви е неглижирал. В резултат у вас се е загнездило дълбокото убеждение, че не заслужавате да ви обичат.

За да промените това, е важно да се противопоставите (и често – да простите) на човека, който ви е наранил първоначално.

3. Нуждаещият се от поправяне

Той е под нивото ви. Гледате на него като на нешлифован диамант. Това, което представлява в момента, не е нищо особено, но той със сигурност има потенциал. Връзката с него за вас е като проект.

Какво може да означава това? Вие сте свръхкомпенсатор и често се извинявате за това, което вие или някой друг е направил. Започвате връзка с изключително търпение и набор от инструменти, готова да поправите всичко.

Това обикновено е резултат от свръхкомпенсация заради някаква грешка, която сте допуснала в живота си. За да си докажете, че наистина си струвате, спрете да компенсирате нещата, които сте пропуснала или направила в миналото и се опитайте да го превъзмогнете.

4. Страхуващият се от обвързване

Той има история от кратки връзки и вероятно никога не е бил женен. Има цял куп извинения как просто не е срещнал правилната жена. Оправдава се, като казва, че има време. Любимият му израз е „някой ден“.

Какво може да означава това? Вие сте нуждаеща се. Когато сте непрекъснато нуждаеща се, независимо дали емоционално или по някакъв друг начин, вие привличате мъже, които имат потребност да „спасяват“ жените (но без непременно да се обвързват с тях). Вие отчаяно се нуждаете от вниманието, което получавате от мъжете, без значение колко малко или нередовно е то.

Това обикновено се наблюдава при жени, чиито предишни връзки са приключили драматично. За да срещнете сериозен мъж, който иска да се обвърже, трябва и самата вие да сте сериозна жена, на която може да се разчита.

5. Паразитът

Вие често му помагате по различни начини, но това е във ваша вреда. Нито вие, нито връзката ви има полза от това, което той взема от вас.

Какво може да означава това? Вие сте несигурна. Несигурността и ниското самочувствие привличат нуждаещи се и прилепчиви мъже, които ви използват. Важно е да поработите върху самочувствието си, преди да започнете връзка, като по този начин изпратите послание на паразитите, че не се нуждаете от тях. Уверените в себе си жени по-рядко привличат паразити.

6. Грубиянът

Обвинява ви за неща, за които не сте виновни. Говори ви, все едно сте дете. Използва груб тон, когато моли другите за помощ. Критикува характера и вероятно дори децата ви.

Какво може да означава това? Имате проблем с поддържането на емоционалните граници. Не знаете къде да теглите чертата между своята и чуждата емоционална отговорност. Опитвате се да надделеете над другите, като ги накарате да ви харесват или се представяте в по-благоприятна светлина, но във ваш ущърб.

Това обикновено произтича от поемането на отговорност за емоциите на другите, за които нямате вина. Постарайте се да изясните границите между своята и чуждата емоционална отговорност.

7. Съгласяващият се

Той се съгласява с всичко, което кажете. Има ниско самочувствие и не е самоуверен. Не може да изкаже или защити своите мнения или желания.

Какво може да означава това? Вие сте контролираща жена и като такава лесно привличате (или по-скоро намирате) мъже, които се съгласяват с вас. Тези мъже ви обичат, защото у вас намират зрялост, която те самите не притежават.

За съжаление, тези мъже никога не се развиват и остават постоянно в тази роля. Ако сте такъв тип жена, по-добре стойте далеч от такива мъже и потърсете някой по-завършен като личност.

8. Заетият

Той е женен, сгоден или има връзка с друга жена. Внимание: ако е женен, но разделен с жена си, той все пак е женен.

Какво може да означава това? Имате ниско самочувствие и не се обичате. Без значение какво извинение си измисляте, да имате връзка с ангажиран мъж е една от най-ниските форми на самоуважение и обич към себе си. Ако се срещате с човек, който изневерява, вие изневерявате на самата себе си.

Вероятно семейството и приятелите ви не одобряват това и в резултат връзката ви с тях също започва да куца. Дори да не са най-добрите експерти в любовните отношения, ако всички те ви казват едно и също, най-добре ги послушайте!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама