8 знака, че сте в здравословна връзка


8 знака, че сте в здравословна връзка
Снимка: iStock/Guliver

Не е задължително да сте като две капки вода, за да бъдете в здравословна връзка. Сигурни сме, че повечето специалисти ще се съгласят, че не е необходимо да имате един и същ вкус за музика или филми, за да живеете щастливо с партньора си. Всичко се свежда до компромисите и други неща, които ви позволяват наистина да видите общото си бъдеще. Ето няколко знака, които показват, че вашата връзка е силна и здрава.

1. Светът навън може да е хаос, но вашата връзка е безопасна зона

Когато сте в здравословна връзка, вие и вашият партньор сте създали защитено пространство, където и двамата може спокойно да споделяте преживявания, да се чувствате сигурни и спокойни, особено когато всичко друго се разпада.

2. Макар вашите очевидни недостатъци и двамата сте избрали да виждате най-доброто в себе си

Избрали сте да оценявате хубавите черти един в друг, отколкото да си натяквате недостатъците. Вие се фокусирате върху положителното, вместо да губите енергия във вглеждане в негативите ви.

3. Доверието и лоялността не са тема за разговор, тъй като безрезервно си вярвате

Когато сте в здравословна връзка, не изпитвате нужда постоянно да се следите. Дори когато един от вас се държи по-странно от обикновеното, вие все още напълно му вярвате.

4. Благодарни сте за малките неща дори в тежки моменти

Може наскоро да са ви обрали, да ви е изгорял домът или пък да сте изгубили работата си, но вие все още се гледате един в друг с обожание и благодарност, че сте заедно. 

5. Макар че сте заедно от дълго време, продължавате да ходите на срещи, както в началото

Ходите на бар, на ресторант, на театър... наистина няма значение мястото, а това, че прекарвате време заедно и по този начин поддържате тръпката в отношенията си. 

6. Двойките са карат през цялото време. Това е неизбежно, но вие знаете как да пускате нещата да си отидат

Невероятен знак за здравословна връзка е, когато сте достатъчно гъвкави, за да може да загърбите гнева и да пуснете нещата да си отидат, тъй като показва, че двамата се обичате и не сте злопаметни.

7. Обичате партньора си заради това, което е, а не заради това, което искате да бъде

Обичате половинката си заради това, което са били в момента, когато сте ги срещнали и никога не сте мечтали или сте се опитвали да ги промените. Знаете, че е грешно да си създавате нереалистична представа за някого.

8. Показвате любовта си всеки ден, а не само на Св. Валентин и по празници

Невероятен знак за здравословна връзка е създаването на интимност, отношение и най-важното позитивно изразяване на любовта чрез думи, жестове и действия всеки ден.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама