Чесънът прави мъжете по-привлекателни

  • Чесънът прави мъжете по-привлекателни
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 24.11.2015 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Консумирането на щедри количества чесън прави телесната миризма на мъжа много по-атрактивна за жените. Това показват поредица нови изследвания на Карловия университет в Прага, цитирани от американското издание "Хъфингтън поуст".

По време на експериментите група мъже са разделени наполовина. Всеки от първата група яде сандвич със сирене с допълнително 12 грама чесън (около 6 скилидки) в него, докато другите хапват обикновен сандвич със сирене.

Двете групи са инструктирани да не ограничат влиянието върху естествената миризма на тялото си, т.е. да се въздържат от ползване на дезодорант или пушене. Всички мъже слагат под мишниците си памучни подложки, които да събират потта и телесния аромат за 12 часа.

Седмица по-късно групите се разменят и експериментът се повтаря. Впоследствие двата чифта памучни подложки, с ефекта от чесъна и без него, са представени на група жени, които ги миришат и оценяват.

Подложките, използвани след чесновия сандвич съдържат "по-атрактивен”, "приятен" и "мъжествен" аромат. Телесната миризма в тях също е определена от групата дами като "по-ненатрапчива”.

Според изследователите, позитивните резултати може да се дължат на антиоксидантните свойства на чесъна, за които е известно, че повишават миризмата на тялото.

Източник: БГНЕС

 

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.