Kак да се възстановите след тежка раздяла


Kак да се възстановите след тежка раздяла
Снимка: iStock/Guliver

След всяка раздяла идва период, през който трябва да се възстановите. Напълно нормално е да се чувствате съкрушени и депресирани, но това състояние със сигурност няма да продължи вечно. Ако искате да се съвземете по-бързо и да стъпите на краката си, нашите съвети може би ще ви помогнат:

1. Поплачете

Просто се отпуснете и си позволете да бъдете слаби и уязвими. Много жени не показват болката си пред околните, слагайки си маска, че всичко е наред. Но когато сте сами, не сдържайте чувствата си. След един хубав рев ще се почувствате много по-добре. 

2. Създавайте нови приятелства

Вероятно след раздялата кръгът ви от приятели драстично е намалял, но това не означава, че трябва да спрете да общувате. Задължително продължeте да излизате и да се разведрявате и то в компанията на нови и различни хора.

3. Доверете се на приятелите си

Това са хората, на които можете да разчитате винаги. Приятелите ще ви вдъхнат увереност и ще ви помогнат да погледнете ситуацията от по-добрата страна. Ще бъдат до вас в този труден момент, ако им позволите. Приятелите ви са вашата опора, а тяхното присъствие несъмнено ще ви успокои.

4. Ходете на срещи

Вероятно точно сега не ви е до това, но не бива да спирате да се срещате с мъже. Това, че с бившия не се е получавало, не означава, че няма да се получи със следващия. Срещайте се с мъже, защото по този начин ще се почувствате отново жена - желана и ухажвана.

5. Работете върху себе си

Отделете малко време за себе си. Усъвършенствайте се в дадена сфера, намерете занимание, което ви прави щастливи. Намерете време за пътувания и развлечения, отдайте се на релакс. Позволете на всеки един ден да бъде най-добрият.

6. Водете таен дневник

Когато се чувствате много зле, просто изразете емоциите си върху лист хартия. По този начин най-безобидно ще излеете емоциите си. Също така ще можете да следите прогреса си. Всеки ден записвайте как се чувствате.

7. Професионална помощ

Разбира се, нямаме предвид, че няма да се справите сами, но ще бъде много по-лесно, ако потърсите професионална помощ. Още след първите няколко сеанса с терапевт ще забележите разликата.

8. Насладете се на свободата си

Време е да погледнете от друга гледна точка. Все пак свободата е нещо прекрасно. Вече можете да правите каквото искате, когато искате. Няма да имате нужда да давате отчети и да се обяснявате, всичко е във вашите ръце. Насладете се на свободата си и по този начин ще се почувствате много по-добре, защото ще осъзнаете колко хубаво можете да живеете и без този човек.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама