Да разберем мъжете - мисията възможна


Да разберем мъжете - мисията възможна
Снимка: iStock/Guliver

Жените и мъжете са различни. Това е истината, която трябва да приемем. Някои дори казват, че сме от различни планети. Но въпреки това ние живеем заедно и колкото и да е трудно, трябва да се разбираме.

Всъщност мъжете и жените имат и много общи неща, интереси, разбирания за живота. Понякога дори може да гледаме в една посока.

За да бъдем щастливи заедно, обаче е нужно просто малко търпение, компромиси и най-важното - да опитаме да разберем противоположния пол.

Не искайте мъжете да мислят като вас или да правят това, което вие бихте направили. Помнете и те са хора, но преди всичко са мъже.

Мъжете не обичат да се чувстваш задължени

Точно затова избягвайте да започвате изречението с "Ти трябва" или "Ти трябваше".

Ако искате нещо от него, може просто да го помолите или поне да му го кажете спокойно. Не очаквайте също така той да направи нещо, което сте си мислили, но сте му казали да направи. На мъжете трябва да им се говори директно, а не с намеци.

Не го карайте да се чувства длъжен да направи нещо, а най-добре му покажете, че ще се радвате, ако го направи. Така той няма да го приеме като задължение.

Мъжете не понасят караниците

Кой нормален човек обича скандалите? Някои мъже направо откачат. Затова не бъдете лудата истеричка, от която той иска да избяга. По-добре поемете въздух, издишайте, пийте една студена вода и колкото и да сте се ядосали за нещо, опитайте се да поговорите спокойно. Ако започнете да крещите, той ще ви отвърне със същото и накрая разговорът ще се превърне във война.

Една стабилна връзка се крепи на разбиране, говорене, изслушване, скандалите само могат да я провалят.

Мъжете искат да направят жената до себе си щастлива, но с малко помощ

Да, мъжете умеят да правят комплименти, подаръци, изненади. Понякога обаче не го правят не защото не искат, а защото не са сигурни дали ще ви допадне. Ето защо е хубаво да им помагате, като споделяте от какво имате нужда и какво ви прави най-щастлива.

Не си мислете че вашата половинка не ви обича или не мисля за вас, ако не ви прави подаръци много често. По-добре се замислете колко често сте си говорили за това какво харесвате, къде ви е приятно да ходите, какви цветя обичате.

Все пак това са мъже, имат нужда малко да ги побутнете, да им помогнете.

Мъжете понякога не умеят да казват това, което чувства

Докато на едни им е лесно да кажат "Обичам те!", "Липсваш ми!", "Не мога без теб!", други не могат да го направят.

Но това далеч не означава, че те не го чувства. Понякога на мъжете им е трудно да говорят и да изразяват емоции. Те обаче го правят по друг начин. Затова загледайте се в малките жестове, които прави за вас, в компромисите, на които е готов, в това как ви дава якето си, когато ви е студено.

Те неща говорят много повече за чувствата му, отколкото думите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама