Да си влюбен и да обичаш: РАЗЛИКИТЕ


Да си влюбен и да обичаш: РАЗЛИКИТЕ

Някои хора цял живот не успяват да разберат каква е разликата между това да си влюбен и това да обичаш. Мислим си, че причината да се разделим с някого е, защото любовта си е отишла, а често истината е, че тя никога не е съществувала.

"Да се влюбиш не е същото като да обичаш – това са две различни неща. Да се влюбиш е въпрос на страст, а да обичаш – това е емоция, чувство. Чувствата и страстите за различни неща.

Когато си се влюбил, се чувстваш невероятно, усещаш се красив и си убеден, че човекът срещу теб е точно това, което си търсил цял живот. Тя/той не е точно това, но ти си мислиш, че е.

Естествено, времето минава, и ти осъзнаваш, че той/тя не е точно това, което ти си си представял. И ти започваш да го обвиняваш, защото той/тя не отговаря на това, което ти си си мечтал.

Мисля че, когато с моята жена се запознахме преди 35 години, тя си е помислила: "Той е толкова висок, толкова слаб, той е толкова тихичък и толкова начетен!". Само 6 месеца по-късно тя ми каза: "Променил си се…" А аз не се бях променил. Влюбването, тази страст, беше попреминала.

Любовта обаче е друго нещо. Любовта е онази радост от съвместното съществуване заедно. Просто така – аз съм щастлив, защото те познавам. Щастлив съм понеже животите ни са свързани. Искам и ти да си щастлива, защото аз се интересувам от твоето щастие. Искам ти да си щастлива.

Ето това е Любовта!
Не звучи като нещо голямо и велико, обаче Е..."

Хорхе Букай

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама