Дори и да боли, пуснете хората, които не са готови да ви обичат


Дори и да боли, пуснете хората, които не са готови да ви обичат
Снимка: iStock/Guliver

Това е най-трудното нещо, което ще трябва да направите в живота си и също така ще бъде най-важното нещо. Спрете да водите трудни разговори с хора, които не искат да се променят. Спрете да се показвате на хора, които нямат интерес от вашето присъствие. Знам, че инстинктът ви е да направите всичко възможно, за да придобиете признателност от тези около вас, но това е инерция, която краде вашето време, енергия, психическо и физическо здраве.

Когато започнете да се борите за живот с радост, интерес и ангажираност, не всеки ще е готов да ви последва до това място. Това не означава, че трябва да се промените, а че трябва да се освободите от онези, които не са готови да се присъединят към вас.

Ако сте обидени, забравени или игнорирани от хората, на които отдавате времето си, не си правете лоша услуга, като продължавате да предлагате енергията си и живота си. Истината е, че не си за всеки и не всеки е за теб.

Това, което прави толкова специална една връзка, е когато срещнете хора, с които имате приятелство или се обичате взаимно. Ще разберете колко е ценно, защото сте преживели нещо изключително.

Колкото повече време прекарвате, опитвайки се да накарате себе си да обичате някого, който не е способен да ви отговори със същото, толкова повече време губите да се лишавате от възможността за такава връзка с някой друг.

На тази планета има милиарди хора и много от тях ще се срещнат с вас, ще бъдат на вашето ниво на интерес и ангажираност.

Колкото повече оставате във връзка с хора, които ви използват като възглавница, опция за фон или терапевт за емоционалното си изцеление, толкова по-дълго стоите далеч от общността, която искате.

Прогледнете за истината: Може би, ако спреш да се появяваш, няма да те потърсят. Може би, ако спреш да опитваш, връзката ще приключи. Може би, ако спреш да изпращаш съобщения, телефонът ти ще остане тъмен със седмици.

Това не означава, че сте съсипали връзката, а единственото, което я е задържало, е била енергията, която сте дали, за да я запазите. Това не е любов, това е привързаност. Това е да искаш да дадеш шанс на тези, които не го заслужават! Има хора, които не трябва да са в живота ти, открий кои са те.

Най-ценното нещо, което имаш в живота си, е твоето време и енергия, тъй като и двете са ограничени. От тях ще се определи твоето съществуване.

Когато осъзнаете това, започвате да разбирате защо сте толкова нетърпеливи, когато прекарвате време с хора в дейности, места или ситуации, които не ви подхождат и не трябва да са около вас, те крадат енергия.

Ще започнете да осъзнавате, че най-важното нещо, което можете да направите за себе си и всички около вас, е да защитавате енергията си по-яростно от всичко друго.

Направете живота си безопасно убежище, където се допускат само ′′съвместими ′′ хора.

Вие не сте отговорни за спасяването на никого. Не си отговорен за убеждаването им да се подобрят. Не е твоя работа да съществуваш за хората и да им даваш живота си!

Защото ако се чувстваш зле, ако се чувстваш принуден, ти ще бъдеш коренът на всичките си проблеми за настояването си, страхувайки се, че няма да върнат услугите, които си дал. Единственото ти задължение е да осъзнаеш, че си господар на съдбата си и да приемеш любовта, която смяташ, че заслужаваш.

Решете, че заслужавате истинско приятелство, истински ангажимент и пълна любов със здрави и успешни хора. Тогава почакайте и вижте как ще започнете да променяте всичко с позитивна и добра енергия! Не губете време с хора, които не струват, промяната ще ти даде любов, уважение, щастие и защитата, които заслужаваш.

Антъни Хопкинс

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама