Ето защо не трябва да се връщате при бившата любов!


Ето защо не трябва да се връщате при бившата любов!
Снимка: iStock/Guliver

Колкото е хубава да е една приказва, понякога идва нейният край. Така е и с любовта. Дори и да си мислим, че връзката ще продължи вечно, много често това не е така. И ако вече сте се разделили с бивша любов, има ли смисъл да гледате назад?

Не, особено ако причините за това са тези:

Навик

Понякога връзките са токсични: чувстваме, че сме постоянно подценявани и третирани, не ни е комфортно с даден човек.. И все пак се връщаме към тях. Защо го правим? Много често просто защото сме свикнали с този човек. Станали сме си толкова близки с него, свикнали сме до болка с тази връзка, че това някак ни дърпа назад. Най-добре в този момент да се замислим защо всъщност сме си тръгнали от бившия. Да се сетим за всички моменти, в които сме се чувствали зле и недооценени и да разберем, че да се върнем в тази връзка ще е най-голямата ни грешка.

Деца

Това със сигурност е още една лоша причина да се върнеш! Децата наистина трябва да растат в една щастлива среда, сред хора, които ги обичат. Но в никакъв случай родителите не трябва да остават заедно, ако ще бъдат нещастни. Това е твърде тежко бреме за децата. Те се нуждаят от ясни правила и любов. Много по-добре е да се разделите с партньора си и да запазите уважението един към друг, отколкото да се измъчвате, само заради децата си. Всъщност по този начин ще мъчите и тях, защото те ще разберат, че родителите им не се разбират и обичат.

Финансова стабилност

Много то хората търпят лошо отношение и стоят в токсична свръзка, само заради финансите. Това е много грешно! Може би партньорът ви изкарва повече пари от вас и се чувствате стабилни с него, но ако се отнася лошо с вас, не е ли по-добре да си тръгнете? Винаги може да си потърсите по-добра работа или като за начало да помолите някой да ви помогне. Малко по малко нещата ще се подредят и ще разберете, че финансовата стабилност не бива да е причина да търпите лошото отношение на партньора си.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА МЪЖКИЯ УМ

Заплахи

Вие сте си отишли, защото не сте се чувствали добре в тази връзка. Партньорът ви, обаче, не е съгласен с вашето решение. Той може да ви изнудва емоционално, като ви заплашва, че ще направи нещо със себе си. По този начин ви кара да му съчувствате.

Страхът, че другият ще се срине  след раздялата, не трябва да е причина да се връщате към бивша връзка, в която не сте се чувствали щастливи. В такива момента трябва да помислите за себе си и да продължите напред.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама