Как да преодолеете страха от разочарование и да се влюбите отново


Как да преодолеете страха от разочарование и да се влюбите отново
Снимка: iStock

След неуспешна връзка мнозина с право се страхуват да влязат в нови романтични отношения, защото вярват, че ситуацията може да се окаже точно такава, ако не и по-лоша. Само че така те сами се лишават от шанс за щастие. В никакъв случай отрицателното преживяване не трябва да обезкуражава човек да иска да промени ситуацията към по-добро. Затова трябва да опитате отново и отново, но преди това трябва по някакъв начин да се справите със собствения си страх. Ето как да го направите:

Разберете от какво точно се страхувате

Първо, трябва да разберете от какво точно се страхувате. Да бъдете уязвими? Да бъдете измамени отново? Напразно харчите времето и парите си? Дали ситуацията няма да се повтори като цяло? Или нещо друго? Във всеки случай опитът да се подходи към страха от рационална перспектива е първата стъпка към преодоляването на този страх.

Как да усетим ситуацията

Страхът крие емоции, замествайки ги с бледи копия. Затова трябва да се опитате целенасочено да почувствате целия спектър от емоции, които някое събитие може да ви причини. Най-добре е да правите това не сами, а в компанията на приятели или с помощта на психотерапевт. И двете опции ще ви помогнат да се отпуснете, да забравите за страха и да почувствате всичко, което трябва да почувствате.

КАК ДА ПУСНЕШ ЧОВЕК, КОЙТО ВЕЧЕ Е НАПУСНАЛ ЖИВОТА ТИ

Приемете уязвимостта

Всяка връзка винаги предполага известна уязвимост. Във всеки случай ще трябва да отворите сърцето си за някой човек, в противен случай няма да се налага да разчитате на доверителни отношения. Можете да се стремите да станете самодостатъчни, но това няма да ви избави от необходимостта да се свържете с някой. Това е нормално. И можете да свикнете със загубите. По-добре е да направите грешка сто пъти, отколкото да не осъзнаете кой е единственият ви шанс за щастие.

Изберете достоен партньор

Може би най-лесният и най-ефективен начин за елиминиране на негативния предишен опит е да добиете положителни впечатления сега. Със сигурност ще срещнете партньор, който ще се окаже наистина достоен - все още трябва да търсите. Не знаете от къде ще се появи любовта!

Осъзнайте, че ви трябва време

Емоциите не минават моментално. Всеки ще трябва да ги изживее. Просто някои хора са в състояние да „притиснат“ тези преживявания за по-кратък период, примерно за 3 дни, докато други предпочитат да ги таят в себе си години. Вие ще решите коя опция да изберете. Не забравяйте обаче, че във всеки случай ще имате нужда от време за да преодолеете емоциите и да станете нов човек.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама