Как да спрете да обичате мъжа, който не ви заслужава


Как да спрете да обичате мъжа, който не ви заслужава
Снимка: iStock/Guliver

Понякога сме влюбени в хора, които само ни нараняват, който не заслужават да им даваме цялото си сърце. За наше добро е да спрем да ги обичаме и да се опитаме да продължим напред. Предлагаме ви няколко съвета, които могат да ви помогнат да сторите това.

1. Напишете на лист защо не се е получило и защо не сте била щастлива с него

Четете това всеки път, когато започнете да мислите, че ви липсва. Всички имаме склонност да романтизираме любовта, която сме имали, но след време, когато погледнем назад, осъзнаваме, че тя е това, което е била. Когато става въпрос за миналото, нищо не се променя освен начина, по който гледаме на нещата.

2. Научете се да различавате любов, страст и привързаност

Тези трите могат да са различни, уникални преживявания, които да не са основателна причина да прекарате остатъка от живота си с някого. Ако нещо в отношенията ви липсва, е по-добре да го потърсите на друго място.

3. Осъзнайте, че връзките трябва да ви научат на нещо и да ви помогнат да израснете

Позволете на някого да бъде част от вашата история и не трагичната, финална сцена. Вземете от връзката си това, което имате нужда да научите. Разберете, че той е бил в живота ви, но всичко е свършило. Приемете го, вземете си ценните уроци и продължете напред.

4. Спрете всички контакти

Прекрасно е, ако след време станете приятели, но докато вашите чувства избледнеят, трябва да се дистанцирате. Това е абсолютно задължително. Спрете да ровите социалните мрежи и да го следите, не питайте приятелите си за него. Може да ви е трудно в началото да спрете всякаква комуникация с него, но след време ще бъдете благодарни, че се е случило така.

5. Позволете си да бъдете тъжни

Да се опитвате да се съпротивлявате само влошава нещата. Дайте си време да тъжите за някого, който е имал голяма роля в живота ви. След това го пуснете и обичайте себе си достатъчно, за да сторите това.

6. Не очаквайте да го преодолеете, ако по цял ден стоите на леглото си, мислейки за него

Излезте и правете нещата, които обичате, посетете приятели, с които отдавна не сте се виждали, или пък се запишете на спорт или някакъв курс. Влюбете се в други неща и хора, но най-вече в себе си.

7. Приемете, че може никога да не го забравите, но нека той просто да бъде част от историята ви

Не всяка любов й е писано да продължи вечно, като това не означава, че това, което е било между вас, не е било истинско. Просто трябва да приемете, колкото и да ви боли в момента, че нещата са приключили. Той винаги ще остане хубава глава в живота ви, но ви очакват още по-прекрасни неща.

8. Започнете да се отделяте

Нещо, което повечето от нас правят е, че съзнателно или не се привързваме към някого заради нещата, които ни дава, затова изпадаме в паника, когато ни напусне, тъй като не знаем как ще се справим без него. Но ще го сторим, защото винаги го правим.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама