Как по-лесно да преживеем края на дългогодишна връзка


Как по-лесно да преживеем края на дългогодишна връзка
Снимка: iStock/Guliver

Краят на една дългогодишна връзка може да бъде много болезнен, да разбие сърцето ви и да ви накара да си мислите, че животът вече няма смисъл. Болката е жестока, но има лечение. Всичко минава. Винаги помнете това. За да ви помогнем по-лесно да преминете през този неприятен период, ви предлагаме тези 6 съвета. 

1. Знайте, че сте силни

Нямате нужда от друг човек, за да се чувствате цялостни. Вие сте умни, силни и ценни. Напълно самостоятелни сте и нямате нужда от някой да ви кара да се чувствате значими и щастливи. Справяли сте се прекрасно преди да имате връзка с него и нещата отново ще бъдат страхотни. Вие сте по-силни, отколкото смятате, и може да се справите по-добре. Да, нещата ви изглеждат ужасно сега, но слънцето отново ще изгрее, а и няма незаменими хора. 

2. Сблъскайте се с реалността, скърбете и продължете напред

Нещата може би са били чудесни, но вече са свършили. Спрете да мислите за действията си и какво сте можели да направите различно. Не се питайте защо вашият приятел е сложил край на връзката ви, не се опитвайте да си го върнете, защото нещата никога няма да бъдат същите. Ако ви зарежат веднъж, е много вероятно това да се случи отново. Позволете си да скърбите, но продължете. Освободете сърцето си за мъж, на когото ще може да се доверите. 

3. Дръжте ума и тялото си заети - така сърцето ви по-лесно ще се излекува

Сега е перфектният момент да се фокусирате върху кариерата си, да започнете курса, който искате отдавна, да се захванете с ново хоби, да се видите със стари приятели, да тренирате повече... няма значение какво правите, просто умът и тялото ви трябва да са заети, за да чувствате по-добре. Има мисъл, че всеки край е ново начало, затова извлечете максимума от това време.

4. Обградете се от щастливи и положителни хора

Знаете ли, че усмивките и смехът са заразни и могат да лекуват. Излезте със своите приятели, гледайте комедии, четете забавни книги, абонирайте се за хумористични канали в YouTube. Просто отворете съзнанието си и се смейте повече. 

5. Радвайте се на това, че сте свободни 

Да бъдете сами има също предимства. Да, сега ви е трудно да ги видите, но наистина е така. С малко помощ от приятели, ще се почувствате отново добре и напълно самодостатъчни. Може да правите каквото и когато поискате. 

6. Отново се радвайте на живота си

Всяка сутрин, докато пиете своето кафе или чай, мислете за активностите, които ви очакват през деня. Ако не се сещате за нищо, направете нови планове. Няма нужда да е нещо голямо, а нещо, което може да ви накара да се усмихнете като среща с приятели, да прочетете хубава книга или да отидете някъде. Накрая помнете, че често ежедневните малки неща ни носят истинска радост. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама