Какво научих от 10-те ми първи срещи за един месец?


Какво научих от 10-те ми първи срещи за един месец?
Снимка: Thinkstock/Guliver

След като последната ми „обещаваща“ връзка приключи с гръм и трясък (добре де, само трясък от затръшващата се врата), реших, че е време да променя нещо. В мен, в стереотипите си, в живота си... Затова реших да предизвикам себе си! Реших, че в рамките на един календарен месец трябва да отида на поне 10 първи срещи, от които да извлека съответните поуки. И ето ме тук, месец по-късно, споделяйки с вас какво открих...

1.Не приемайте нещата лично

Знаете ли, една от 10-те ми първи срещи мина повече от чудесно! Срещнах се с прекрасен млад мъж и имах чувството, че се познаваме от години. Нямаше неловко мълчание, смяхме се толкова силно, че хората от съседните маси ни гледаха укорително... и всичко приключи толкова бързо, колкото започна. Не е нужно винаги да търсите вината в себе си и да се чудите какво да промените, за да се получи следващият път. Приемете, че много хора ще идват в живота ви, ще си допадате и ще си тръгват без обяснителна бележка, но това не означава, че нещо не ви е наред.

2.Не е нужно винаги да давате втори шанс

Ако винаги търсите най-доброто у хората – моите адмирации! Но това, което искам да ви кажа, е че понякога човек е такъв, какъвто е, без право на обжалване, без втори шанс. Не се насилвайте да харесате някого, щом първият път не се е получило.

3.Срещите нямат „санитарен минимум“

Моят малък експеримент със срещите показа, че някои от тях продължават по 3 часа, други по 30 минути и в това няма нищо лошо. Ако не ви е приятно или имате по-важна работа, просто изпийте по едно кафе или се разходете в парка. Кой е казал, че трябва да прекарате цялата вечер в скучен ресторант, гледайки си часовника?

4.Синдромът „призрак“ носи лоша карма

Ако човекът, с когото сте били, не ви е допаднал, няма нужда да се правите на призрак. Просто отговорете на някое от обажданията или напишете кратко съобщение, че нещата няма да се получат. Бъдете искрени с хората, ако търсите същото в замяна!

5.Забравете за стереотипите си

Да, всички си имаме изграден образ в главата как би трябвало да изглежда нашата половинка... За съжаление, нещата рядко се получават както сме си ги представяли. Затова, ако не искате да остареете сами, може би трябва да разширите мирогледа си и да занижите критериите си.

6.Покажете си недостатъците

Може би след четвъртата среща ми писна да се правя на някоя, която не съм – започнах да се смея силно, не се притеснявах да се накапя (което ми е запазена марка) и т.н. В крайна сметка, това съм аз и ако някой смята да се влюбва в мен, нека поне знае коя съм!

7.Малко проучване никога не е излишно

Работата е там, че почти всички мъже, с които се видях, са от Tinder. Все пак, чувствах се длъжна да се уверя, че нямам среща с някой психопат, затова преди всяка среща правих малки проучвания – в Google и Facebook. Ще наблегна на „малки“, защото е доста конфузно, когато знаеш твърде много за човека, с когото тепърва ще се виждаш...

8.Думичката „Не“ е позволена и още как!

Ако не искаш да пътуваш 45 минути, за да стигнеш до еди кой си бар или пък не ти се остава за още едно питие, просто кажи „Не“. Прави само неща, които те карат да се чувстваш комфортно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама