Любовните уроци на татко


Любовните уроци на татко
Снимка: Thinkstock/Guliver

В живота на едно момиче главна роля има нейният баща. Той е този, който може да я научи как да се справя с трудностите в живота, как да оценява малките неща, как да се бори за това, което най-много иска и никога да не се отказва.

Таткото е този, който дава едни от най-ценните уроци на своето дете. Той може да научи малката си дъщеря как да се предпази от всички онези мъже, които ще се опитат да я наранят, да откраднат сърцето й и после да си тръгнат. Също така да й помогне да познае своя принц сред многото жаби, да открие онова момче, което ще я обича истински и да го пази.

Ето няколко любовни уроци от бащи към техните скъпи дъщери:

1. Намеренията на един мъж не са достатъчни, затова наблюдавайте неговите действия

Никога няма да забравя думите на татко, че не е важно какво един човек казва, че ще направи за теб, а какво всъщност прави. На приказки всички са силни, но на действия – малцина. Трудно е да намериш такъв човек, но не и невъзможно.

Принцът не говори много, той действа! Няма да ви загуби времето в празни обещания, както повечето мъже, а ще ви докаже любовта си.

2. Мъжете ще се отнасят с вас по начина, по който им позволите

Този урок може действително да се прилага за почти всяка връзка в живота, не само с мъжете, но и с приятелите. Никой не може да се отнесе лошо с вас, ако сами не му позволите.

На първо място човек трябва да уважава себе си, за да може и другите да го уважават.

Ето защо трябва да покажете на мъжете, че не могат да си играят с вас, защото в противен случай може сами да се опарят.

3. Не можете да се влюбите в "потенциала”

Татко ме учеше, че трябва да приемам и оценявам хората такива, каквито са, в сегашния момент. След време те може да са постигнали много, да са се развили или пък обратното, но това е нещо, което не може да предвидиш.

Да виждаш потенциала в хората е хубаво, но не и да се влюбиш в него. Любовта означава да обичаш и приемаш човекa до теб какъвто е, а не да искаш да го промениш или да мечтаеш за това какъв може да стане след време.

4. Какъв човек е мъжът до вас може да разберете от начина, по който се отнася към майка си и своите роднини

Ако един човек не уважава семейството си, жената, която го е родила и хората, които са го отгледали, то как искате да уважа вас?

Ето защо, трябва да наблюдавате как той се държи с най-близките си хора. Не говорим за това да е мамино синче или да не може да се отдели от родителите си, а това как говори за тях, дали ги търси, дали ги обича и уважава.

По-добре е да си нямате работа с човек, който е загърбил семейството си, та той може да направи същото и с вас.

5. Не се опитвайте да промените мъжа, а вижте дали той сам ще се промени заради вас

Ако започнете връзка, мислейки си кои от недостатъците на приятеля ви ще промените, от какво ще го откажете или на какво ще го научите, е най-голямата грешка.

Любовта значи да приемеш човека с хубавите и с лошите черти, а не да искаш да го промениш. Ако той ви обича достатъчно силно, ако наистина иска да прекара живота си с вас, ако е вашият принц, той сам ще се промени. И то в положителна посока.

Ще се откаже от някои неща, заради вас, ще пренебрегва себе си дори, ще прави компромиси, но и вие трябва да направите същото.

Защото за любовта трябват двама, които да дават по-равно, без да търсят нещо в замяна.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама