Най-романтичните филми и песни за Св. Валентин


Най-романтичните филми и песни за Св. Валентин

Денят на Св. Валентин отново наближава и това е чудесен повод да разчупим традицията и да празнуваме без обичайните сърца, цветя и ресторанти. Технологията може да ви помогне да създадете идеалната вечер на Св. Валентин заедно с любимия, докато гледате романтичен филм или слушате музика по време на вечеря на свещи.

Logitech подбра някои от най-добрите филми и песни, както и най-добрите романтични приложения за сваляне на вашия смартфон или таблет – така всяка двойка ще може да отпразнува Св. Валентин по свой незабравим начин.

Топ 5 на романтичните филми, подходящи за Свети Валентин:

1. "Казабланка", реж. Майкъл Къртиз – класическа романтична драма от златната ера на киното. Звездите на екрана са Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман.

2. "Невероятната съдба на Амели Пулен", реж. Жан-Пиер Жьоне – Амели е наивно и невинно момиче в Париж, които според собственото си чувство за справедливост решава да помогне на хората около себе си; и открива любовта. Перфектният филм да очароваш любимия.

3. "Тетрадката", реж. Ник Касаветес – Беден, но страстен младеж се влюбва в богата млада дама и й показва какво е свободата; любовта им обаче трябва да се пребори със социалните им различия. Тетрадката е филм, който доказва, че любовта може да преодолее всичко.

4. "Гордост и Предразсъдъци", реж. Джо Райт - Когато смелата Елизабет Бенет среща богатия, необвързан и горд г-н Дарси, между тях прехвърчат искри. А г-н Дарси неохотно открива, че е влюбен в жена от по-долна класа. Може ли всеки от тях да преодолее гордостта и предразсъдъците си? Обичана от милиони, тази история на Джейн Остин винаги събужда най-съкровените чувства.

5. "Здрач", реж. Катрин Хардуик – Тийнейджърка подлага на риск живота си като се влюбва във вампир. Една от най-големите кино адаптации, тази модерна любовна история е номер едно за младото поколение, а и за някои по-възрастни също!

Топ 5 на Романтичните песни, които да слушаме на Свети Валентин:

1. Елтън Джон, "Your Song" – Самият Елтън Джон я смята за най-добрата си любовна песен, защо тогава ние да не се съгласим? Написана през 1970-та, невинната любовна песен остава като една от най-прекрасните поп изпълнения.

2. Бийтълс, "Something" – Франк Синатра веднъж нарича тази песен „най-великата любовна песен за последните 50 години“. Явно и много други музиканти смятат така след като повече от 150 различни изпълнителя са направили нейни кавър версии след нейното излизане през 1969.

3. Били Джоуел, "Just The Way You Are" – Били Джоуел пише тази класическа любовна песен за първата си съпруга. И сме свидетели, че тази песен е най-доброто олицетворение на безусловна любов, която някога е записвана. И наистина си заслужава слушането.

4. Сони и Шер, "I Got You Babe" – Сони и Шер, Съпруг и съпруга в истинския живот, издават песента през 1965 и тя венага се превръща в тяхна визитка. Освен, че е много романтична песен, тя се превръща в класика и е включена в селекцията на Ролинг Стоунс за 500-те най-велики песни на всички времена.

5. Джим Кроче, "Time in a Bottle" – Кроче написва текста на песента след като жена му му казва, че е бременна със сина им. Издадена като сингъл след трагичната му смърт в самолетна катастрофа, Time in a Bottle олицетворява, че любовта е безсмъртна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама