Не бъдете егоисти! Получавате от връзките точно толкова, колкото инвестирате в тях


Не бъдете егоисти! Получавате от връзките точно толкова, колкото инвестирате в тях
Снимка: iStock

Има един ключов фактор, който може да съсипе връзката ви или да я засили. Това е вашето поведение. Ако се надявате да установите положителни отношения и да ги поддържате през целия си живот, тогава трябва да прочетете всички съвети докрай.

Спрете да трупате недоволство и негодувание. Недоволството е загуба на потенциално щастливи моменти.

Спрете да се оплаквате. Вместо това насочете усилията и времето си да премахнете причината за оплакванията си.

Спрете да казвате не това, което бихте искали. Хората не знаят как да четат мисли. Общувайте по-често и по-открито.

Спрете да приемате всичко за своя сметка. Планетата се върти около слънцето, а не около вас. Трябва да помните тази истина.

Спрете да лъжете. В крайна сметка всички тайни стават очевидни. Така че или признавате действията си, или рано или късно сами ще станете жертва на собствените си лъжи.

Спрете да обвинявате. Обвиняването на другите не води до нищо. Трябва да признаете и приемете проблемите си. Когато обвинявате другите за проблемите си, прехвърляте отговорността от себе си, което означава, че доброволно се отказвате от властта си над част от собствения си живот и дразните тези около вас.

Спрете да се съмнявате. Ако смятате, че не можете да постигнете нещо, трябва да признаете, че може би сте прав. Но не позволявайте на вашите собствени съмнения и комплекси да се превърнат в пречка за другите.

Спрете да бъдете егоисти. Получавате от връзките точно толкова, колкото инвестирате в тях. Нито повече, нито по-малко.

Спрете да обвинявате. Всеки от нас води собствена битка. И нямате представа през какво преминават другите в тази битка, точно както те нямат представа пред какво сте изправени вие.

Спрете да давате обещания, които не можете да спазвате. Не обещавайте твърде много. По-добре направете повече, отколкото сте обещали.

Спрете да бъдете враждебни. Ако някой има различна гледна точка от вашата, това не означава, че той греши. Не бързайте с изводите. Бъдете отворени за различен мироглед.

Спрете да сравнявате хората. Няма два еднакви човека. Всеки има своите характеристики. Единственият човек, с когото се състезаваме през цялото време, сме самите ние.

Спрете да се опитвате да бъдете всичко за всички. Това не е възможно. Но, ако можете да накарате един човек да се усмихне, това може да промени света.

Не наранявайте хората, само защото можете. Правете както ви казва сърцето.

Спрете да драматизирате. Стойте далеч от драмите на други хора и не измисляйте собствените си неоправдани причини.

Спрете да давате съвети, започнете да слушате повече. Хората не се нуждаят от постоянен съветник, имат нужда от слушател, който може да ги развесели в точното време.

И не забравяйте, че връзката ви със себе си е най-близката и най-важна връзка, която някога ще имате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама