Не правете тези 5 неща, ако не искате да превърнете първата ви среща в провал


Не правете тези 5 неща, ако не искате да превърнете първата ви среща в провал
Снимка: iStock/Guliver

Първата среща може да се превърне от нещо много приятно в истински кошмар.

Притеснявате се, нервни сте, мислите си: Как ще мине всичко и дали той (тя) ще ме хареса? Но често разваляме първото впечатление за себе си и то, защото не знаем за какво да говорим на срещата и как да се държим.

Какво не бива да правите на първа среща?

1. Закъснявате (или пристигате твърде рано)

Най-лесният начин да убиете всички зараждащи се романтични чувства е да накарате човек на първа среща да седи сам половин час или повече и да ви чака. Но не е хубаво да пристигнете и твърде рано. Ако подраните с 15-20 минути, бързо ще се изнервите и това може да повлияе на поведението ви и темите, които ще засегнете. Най-добре е да сте там навреме или най-много с 2-3 минути закъснение.

2. Признавате си, че сте проучили всички социални профили на човека, с когото се срещате

Разбира се, че сте го направили. Разгледали сте снимките му/й втв Facebook, профила в Instagram и Snapchat, историята в Twitter. Това е нормално, сега всеки човек преди първата среща отделя поне 10 минути за проверка на името на избрания в търсачката. Но не го признавайте. Ако кажете на партньора си, че е имал прекрасна прическа през 2011 г. или че харесвате снимките му/й от миналата година, ще изглеждате малко страховито. По-добре анализирайте намерената информация (например за любимите цветя) и направете приятна изненада на първата среща.

3. Говорите за бивши любови

Но защо? Бившите връзки са нещо, което трябва да оставите в миналото, особено на първа среща. Разглезени пътувания, лоши рождени дни, игнорирани годишнини и други бивши грехове и пропуски. Вашият партньор не само няма да се интересува от това и няма да иска да слуша, но и може да си направи определени изводи за вас.

4. Говорете за други срещи

 Ако имаше награда за най-скучните и неподходящи теми за разговор, тогава монологът за неуспешните срещи би получил първа награда. Слушането за романтичните срещи на други хора е също толкова скучно, колкото гледането на безкраен ваканционен фотоалбум на далечни роднини.

5. Говорите за политика

В действителност дебатът по политически въпроси далеч не е привлекателен. Особено за първа среща. Освен това, какво постигате, като започнете разговор по тази тема? Искате да докажете на събеседника, че той трябва да се съгласи с вашата гледна точка? Или да промените възгледите и идеите му? По-добре забравете за тази тема, ако не искате да провалите срещата си.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама