Не прави тези 5 неща, за да имаш щастлива връзка


Не прави тези 5 неща, за да имаш щастлива връзка
Снимка: iStock/Guliver

Много често обвиняваме своята половинка за проблемите и напрежението, които се зараждат във връзката. Кавгите са нещо напълно нормално, но не ви ли се иска да ги избегнете или поне да ги сведете до минимум? Помнете, че както за любовта са нужни двама, така и за проблемите в една връзка също са нужни двама. Така че вината е колкото негова, толкова и ваша.

Ако успеете да промените нещо в отношенията си, да гледате по-спокойно и положително на нещата, напрежението ще изчезне.

А ето кои са петте най-основни причини за проблемите в една връзка.

Крайна ревност

Ревността може да съсипе една връзка. Защо ревнувате? След като сте намерили човека, с когото ви е хубаво и искате да споделите живота си, защо трябва да си търсите повод за ревност? Доверието е едно от най-важните неща за хармонична и дълготрайна връзка. Е, да малко ревност е нормална, но не стигайте до крайности. В малки количества тя е нужда, дори забавна, но това е по-скоро, когато нещата са в шеговита форма. Ако ревнуваме прекалено много партньора си, започваме да го притискаме, да го ограничаваме, да навлизаме в личното му пространство прекалено много. И това няма да доведе до нищо добро, повярвайте ни.

Пренебрегвате партньора

Всеки обича вниманието, всеки има нужда от него, особено когато става въпрос за близък човек. А кой по близък от човека, с когото искате да прекарате живота си? Не поставяйте работата, проблемите, задълженията дори приятелите преди партньора си. Разбира се, че трябва да имате приятели и да се виждате с тях, със сигурност трябва да свършите задълженията си, но винаги има време за една целувка, за едно телефонно обаждане, за една мила дума, нали? Не го карайте постоянно да се бори за минута от вашето време. Раздавайте любов и внимание, показвайте чувствата си и ще видите как нещата ще се развиват само в положителна посока.

Не разговаряте за проблемите

След като можете да си говорите забавни и шеговити неща, защо да не можете да проведете и по-сериозен разговор? Все пак, не всеки проблем се решава от само себе си. За някои се изискват време и разговори. Когато един от двама ви не се чувства добре от нещо, случващо се във връзката, е нужно да сподели, да говори, а не да го държи в себе си и нещата да се влошат. Ако отбягвате тези разговори, не само, че трудностите няма да изчезнат, но ще се появят и други. Проблемите в една връзка са нещо нормално и нещо, което трябва да решите заедно като двойка.

Не сте честни с него

В една връзка искреността между двама души е едно от основните неща. Постоянното скриване или избягване на истината носи след себе си своите последствия, а най-лошото от тях е, че губите доверието на партньора си. Как смятате да продължите напред с този човек, ако си нямате взаимно доверие? Какво ще крепи връзката, ако не си вярвате? Понякога е трудно да изречете истината, но е много по-добре, отколкото да скриете или излъжете и то най-близкия си човек.

Постоянни скандали

Забравете за скандалите! Това е най-отблъскващото нещо в една връзка. Не бива най-малкото нещо да се превръща в сериозен проблем за разговор. Подминавайте някои неща с усмивка и не бъдете дребнави. Постоянните скандали създават напрежение във връзката и ви отдръпват един от друг. Не повишавайте тон, не бързайте да обвинявате другия и бъдете малко по-позитивно настроени. Много красиви връзки са се разпаднали, заради скандали. Не позволявайте вашата да е една от тях!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама