Никога няма да бъдеш достатъчно добра за грешния човек, но за правилния мъж ще бъдеш най-прекрасната жена


Никога няма да бъдеш достатъчно добра за грешния човек, но за правилния мъж ще бъдеш най-прекрасната жена
Снимка: Pixabay.com

Простете си за това, че оставихте грешните хора да останат в живота ви по-дълго, отколкото е необходимо.

Може би, в живота си често избирате онези мъже, които са направили всичко, за да ви накарат да повярвате, че е толкова лесно да ви заменят. И в крайна сметка започнахте да се съмнявате в себе си и своята стойност...

Всички го правим. Всички понякога забравяме, че в нашия живот всичко може да бъде много по-добро и че заслужаваме много повече. Всички правим грешки и понякога пренебрегваме себе си за тези, които искаме да поддържаме близо до сърцето си. Но ако това ви кара да се чувствате зле, тогава трябва да си кажете „Спри“.

Защото никой не заслужава да чувства, че най-добрите му качества никога няма да отговарят на нечии повърхностни стандарти или на нечий нереалистичен критерий за любов. Никой не заслужава да бъде третиран като човек от втора класа. И никой не заслужава да прекара най-добрите си дни в опит да докаже на някого своята стойност.

Затова простете на себе си за всички онези времена, когато се опитвахте да спасите тази връзка, защото ви се струваше, че всичко може да се промени. Простете си, че сте позволили на тези хора да останат в живота ви по-дълго, отколкото е необходимо. Простете си, че сте вложили душата си в онези хора, които дори не са планирали съвместното ви бъдеще.

Простете си, че вярвахте на думи и не обръщахте внимание на действията.

Защото така се учите и, по ирония на съдбата, така осъзнавате стойността си. Точно тогава започвате да чувате вътрешния си глас, който буквално крещи всеки път, когато някой пренебрегне вашата стойност. Именно тогава умът ви пречи да спите през нощта, умолявайки да напуснете този човек и точно тогава сърцето ви внезапно се затваря, защото всички битки между вас завършват с краткотрайни и лъжливи изявления за любов. Това се случва на всеки, който не получава уважение към себе си.

Затова простете на себе си за онези времена, когато сте се борили за грешните хора, защото в крайна сметка те ви накараха да разберете за какво наистина си струва да се борите.

Те са ви научили, че никога няма да бъдете достатъчно добри за грешния човек, но за правилния мъж, вие ще бъдете най-ценната и прекрасна жена на света!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама