Обещай си тези 6 неща, преди да намериш любовта


Обещай си тези 6 неща, преди да намериш любовта
Снимка: iStock/Guliver

Парадоксът на любовта е, че нямате нужда от взаимност, за да се влюбите, но без взаимност не можете да я изпитате истински. Малко хора разбират напълно това, а връзките са едно от най-сложните и объркани неща на света. Ако сте се изморили от "бъди честен с мен" или "отказвам се", още преди той да е поискал задълбочаване на връзката, значи е време да се освободите. Тези 6 обещания, които да дадете пред себе си, ще ви помогнат да намерите баланса между собствените си потребности и отношенията с някой друг.

1. Обещайте си никога да не губите себе си заради някой друг

Връзките ни дават възможност да реализираме себе си на най-високо ниво. За съжаление, често откриваме, че интересите на някой друг са се превърнали в наши собствени. Опитваме се да открием себе си в някой друг. Проблемът е, че се отказваме от себе си, само и само да спасим връзката. Но това само влошава нещата. Бъдете с някого, с когото можете да бъдете себе си.

2. Обещайте си никога да не се опитвате да контролирате другия

Никой не обича да му се казва какво и с кого може и не може да прави. Зад оправданията "Аз се чувствам некомфортно” или "Аз просто се грижа за теб” всъщност се крие дълбок страх, че той може да ви напусне, ако така реши. Приемете този страх и си обещайте да имате повече доверие на партньора си. Така ще сте сигурни един в друг. Вие също не позволявайте някой да ви ограничава по този начин.

3. Обещайте си да бъдете отдадени, без значение какви са обстоятелствата

Има дни на болка, недоразумения, радост. В една връзка има всякакви моменти. Независимо от това, да си обещаете да сте отдадени ще ви даде солидна основа и чувство за сигурност. Когато започват връзка, повечето хора имат нагласата "получаваш това, което даваш". Да очаквате някого с нетърпение и връзката ви да е повече от това, което сте мечтали, е страхотно. Бъдете с този, който винаги мисли за вас.

4. Обещайте си да бъдете безкористни

Лесно е да се фокусирате върху собствените си нужди и това какво вие самите искате от връзката. Но е важно и партньорът ви да се чувства комфортно с вас и да не се притеснява да комуникира относно нуждите си. Просто бъдете там за него. И бъдете с някого, който от сърце и душа иска най-доброто за вас.

5. Обещайте си никога да не забравяте малките неща

В някакъв момент връзката ви ще се превърне в зона на комфорт и това е чудесно. Но не забравяйте, че мъжете имат нужда да се чувстват обичани и желани, също както жените. Никога не спирайте да печелите сърцето му. Правете му изненади. Докосвайте го с любов. Смейте се заедно. Правете му комплименти. Бъдете с някого, който ви кара да се чувствате обичани.

6. Обещайте си, че любовта никога няма да бъде даденост

Любовта не е гарантирана. Тя е обещание за възможност – да създадете заедно нещо, което никой друг няма. Когато не получавате любовта, която чувствате, че заслужавате, помнете – любовта е свободна и неограничена. Бъдете с някого, който няма да ви приема за даденост.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама