Очакванията са една от основните причини за неудовлетвореността във връзката


Очакванията са една от основните причини за неудовлетвореността във връзката
Снимка: iStock

Психолозите споделят, че в практиката си срещат все повече хора, които са неудовлетворени от партньорите и връзките си като цяло поради две основни причини:

социалните мрежи, които създават илюзорна представа за любов;

и филмите/книгите, които създават идеални модели на взаимоотношения.

Еднакво вредно е да потъвате, в която и да е недействителна форма на живот, представяйки си, че това непременно трябва да се случи и на вас. А ако не се случва, то със сигурност сте се провалили в любовния си живот и връзката си като цяло. Следователно сте нещастни.

Истината е, че най-сигурното средство, за да бъдете щастлив, е да спрете да се сравнявате с другите и да не си поставяте нереалистични очаквания.

Когато човек се сравнява с другите, има усещането, че всички са по-успели, по-влюбени, по-щастливи от него. Това невинаги е вярно, да не кажем почти никога. Просто отстрани всичко изглежда по-лесно и по-хубаво. Освен това не очаквайте хората (дори близките ти приятели) да споделят с вас тайните от кухнята на интимния си живот. Това правило важи с още по-голяма сила за социалните мрежи. Никой няма да се снима, докато се кара с партньора си например.

Не забравяйте, че в Интернет виждате онова, което човек е решил да сподели за себе си, разбира се, това са моментите на щастие, към които би искал да се връща.

Колкото по-бързо възприемете партньора си като човек с недостатъци и се съсредоточите върху добрите му качества, толкова по-голям шанс имате да постигнете вътрешна хармония и да бъдете щастливи.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама