Преди да кажеш "Обичам те!"


Преди да кажеш "Обичам те!"
Снимка: Thinkstock/Guliver

Думите "Обичам те!” в романтичния смисъл могат да поставят човек в най-уязвимите, красиви и плашещи ситуации. Това е така, защото въпреки желанието и нуждата ни да обичаме и да сме обичани през целия живот си, никога не можем да бъдем сигурни какво наистина е любовта.

Израснахме гледайки филми, където момчетата ухажваха момичетата, поглеждаха ги в очите ,обясняваха им се в любов и след това следваше най-романтичната целувка на света. След тези сцени всички започвахме да си мечтаем за нашия човек, който ще ни открие и ще ни обича по същия начин.

И тъй като отчаяно се опитваме да намерим принца на мечтите си, много често попадаме на взаимоотношения, които имитират любов, но не са.

Спомнете си колко пъти сте се обяснили на някого, когато всъщност не сте обичали истински.

Трудно е да разберем какво всъщност е любовта, но след всички наши проби и грешки, поне си даваме сметка какво не е.

Любовта не е задължение

Въпреки че любовта е отговорност, тя също така е избор. Никой не може да те задължи да обичаш някого, да прекараш живота си с него, ако сам не поискаш това.

Да бъдеш в любовна връзка изисква доста усилия. Нещата няма да бъдат само розови и трябва да бъдете наясно с това. Най-истинските връзки са едно голямо предизвикателство, граничещо с трудности, но изключително удовлетворяващо. Всичко друго е заблуда.

Още веднъж, любовта не е задължение, тя идва отвътре, тя е вашият избор!

Любовта не е съществително

Любовта е глагол. Казвали сте " Обичам те " твърде много пъти и все пак не сте били истински влюбени, може би не сте били искрени нито с другите, нито със себе си. Но защо се е получило така?

Може би не сте осъзнавали, че любовта не е в думите. Както споменахме, тя е глагол, тя е действие.

Думите не означават нищо, ако те не са придружени от жестове, които ги потвърждават. Вие не може просто да се обясните в любов, трябва и да го покажете и докажете. Без любящи действия "любов” е просто една 5-буквена дума.

Любовта не е даденост

Определено не е! За любовта трябва да се борите, да преодолеете всички препятствия и трудности. Трябва да докажете, че сте достойни за нея. Другата страна също трябва да го направи.

Нищо в този живот не се получава наготово. И точно нещата, за които най-много сме се борили, са тези, които ни правят най-щастливи. Точно като любовта!

Любовта не е бойно поле

Никога не трябва да съпоставяме нашите романтичните отношения с военна зона или бойно поле. Любовта е по-скоро разбиране, компромиси, в името на хармонична връзка. Разбира се, не може без спорове, но те не трябва да превръщат вас и партньора ви в съперници. Вие трябва да вървите заедно, а не един срещу друг.

Влюбените никога не трябва да си крещят, те трябва да се изслушват.

Разбирайки, какво всъщност не е любовта, ние малко по-малко осъзнаваме, че не трябва да прибързваме с думите "Обичам те!”. По-добре да ги кажем късно, но на когото трябва, отколкото на грешните хора.

Съгласни ли сте?

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама