Секс въпроси, които ви е срам да зададете


Секс въпроси, които ви е срам да зададете
Снимка: Thinkstock/Guliver

Колкото и да обичаме сладките приказки с нашите верни приятелки, винаги има някои неща, за които не смеем да говорим. В главата ни се въртят доста интимни въпроси, но ни е срам да питаме и да се консултираме дори с най-близките.

Затова ние ще ви отговорим на някои въпроси, свързани със секса, които може би ви измъчват отдавна.

Можете ли да забременеете, ако пиете противозачатъчни, но той свърши във вас?

Д-р Емили Mорс, сексолог, казва, че когато се приемат правилно, оралните контрацептиви (известни още като противозачатъчни) могат да имат до 99% успеваемост при предотвратяване на бременност. Ключовата дума тук е правилно.

За съжаление, някъде около девет на всеки 100 жени, които разчитат на хапчето да ги защити по време на полов акт, забременяват. Това се дължи на неправилното приемане на противозачатъчни, пропускането им или пиенето им заедно с антибиотици, които пречат на действието им.

Ето защо трябва да бъдете много внимателни. Винаги има риск, но ако приемате хапчетата правилно, ще се предпазите от нежелани последствия.

Мога ли да хвана болест от облизване на "плячката”?

Въпрос, който си задават както жените, така и мъжете.

"Добре дошли в 2015. Вече няма разлика между това да се насладите на парче от тортата, както и на всяка интимна част на тялото. Вагината, мъжкото достойнство и задните част са покрити с нормални бактерии” уверява д-р Брайтман.

Внимавайте обаче, д-р Брайтман добавя също, че ако собственикът на "плячката” има херпес, хламидии или гонорея, тези инфекции могат да бъдат пренасяни от тяхното облизване. Ако нямате доверие на партньора си, по-добре не рискувайте.

Какво става, когато погълнете сперма? Наистина ли тя е полезна за кожата ви?

Въпреки че това е чужд вкус, поглъщането на сперма е по-различно, отколкото един нормален обяд, няма спор.

"И все пак това е естествен секрет и няма проблем да бъде погълнат”, твърди д-р Брайтман.

Тъй като спермата съдържа витамини и минерали, някои смятат, че поглъщането й е добре за кожата.

"Не прекалявайте обаче. И не забравяйте, че ако искате да направите добро за кожата и за организма ви, най-добре пийте много вода.”

Ако той не може да го вдигне? Аз ли съм проблемът?

Не винаги нещата минават гладко. И ако се случи така, че атрибутът да не може да се вдигне, знайте, че вината не е във вас, а в него.

Д-р Велх, автор на "Факти за любовта”, обяснява, че ерекцията е рефлекс. Той не включва мозъка, а гръбначния стълб. Сексуалната мисъл може да задейства рефлекса, а отблъскващите мисли - имат обратния ефект.

Но рефлексът може да се появи без никакви секси мисли, както и може да не се появи, въпреки всички еротични фантазии или вашите усилия. Така че няма място за притеснение.

Ако той не е твърд, причините може да са много. Не се отчайвайте, а продължавайте да пробвате. На всяка двойка се случва.

Понякога аз съм възбудена, но не и мокра. Какво означава това?

Понякога ви се случва да пропуснете лудите петък вечери в бара. Но не се тревожите, че това ще ви превърне в баби, нали?

"Не се притеснявайте, ако не се подмокряте винаги. Това може да варира в зависимост от цикъла ви”, обяснява д-р Брайтман.

В дните, предшестващи овулацията, шийката на матката образува много ясна, разтеглива, хлъзгава слуз, която може да ви накара да се чувствате доста мокри. И обратно, веднага след като сте били в период - може да се чувствате сухи.

Възбудена съм през цялото време! Какво да правя?

"Не може да спрете да се възбуждате? Знайте, че това не е вследствие на прекаленото ядене на млечни продукти. Всъщност няма нищо общо с храната. Това е свързано с слабостта на вагиналните стени и въздуха, който влиза във влагалището по време на секс”, отбелязва д-р Брайтман.

Тя обяснява още, че когато се възбуждаме, стените в горната част на влагалището се разширяват и се пълнят с въздух. В определени позиции пенисът може да измести въздуха и по този начин да го избута навън - създава се силен шум.

"Ако това ви се случи, всичко, което наистина може да направите, е да се посмеете”, добавя д-р Брайман.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама