Спрете да гоните загубени моменти, когато настоящето ви може да стане невъобразимо красиво


Спрете да гоните загубени моменти, когато настоящето ви може да стане невъобразимо красиво
Снимка: iStock

Чуйте ме внимателно. И аз бях на вашето място. Бях във вашето положение и чувствах същото като вас. Безнадеждност, нали? Като че ли не си достатъчно добра и не заслужаваш вниманието му. Даде всичко възможно за тази връзка, но това не беше достатъчно, нали? Самата любов не беше достатъчна и никога няма да бъде...

И сега стигнахте дотам, че спомените ви подлудяват. Не можете да разберете как да спрете да мислите за него. Продължавате да премисляте всичко, което се е случило и не вярвате как е приключило. Той си тръгна, а вие останахте сами с мислите си.

Спомените от време на време се връщат при вас. Спомняте си времето, когато той ви носеше огромен букет от рози и ви казваше, че въпреки цялата им красота, те не могат да се сравнят с вашата. Спомняте си времената, когато ви приготвяше вечеря след тежък ден, когато се държеше така сякаш любовта му е искрена. Спомняте си усмивките и смеха, нощните разговори за неща, които само двамата сте разбрали...

Връщате се към спомените, които сте създали и плачете, защото изпитвате болка.

Но това, което ви носи най-много страдания е, че сте забравили как той се е прибирал вкъщи посред нощ, пиян и си е признавал за предателствата. Забравихте ли как се отнасяше с вас и как ви лъжете в очите? В крайна сметка вие му прощавахте, защото той се кълнеше ден след ден в любовта си.

Но това бяха само думи и не искахте да приемете истината. Наистина любовта ни ослепява толкова много, че продължаваме да обичаме този, който ни предава? Самата любов, която ни кара да преминаваме през унижения и тъга, които са невидими за другите, защото всички ние я държим в себе си.

Всички се връщаме при мъжете от спомените си. Забравяме колко болезнено ни е било и си спомняме само приятни моменти. Заслепени сме от чувства.

Но искам да ви задам един въпрос: Мислите ли, че и той ви помни? Дали си мисли за вас и съжалява или сега лъже друга жена? Омайва я с рози, а след това се прибира пиян, ухаещ на женски парфюм...

Не, този мъж не заслужава вашите сълзи. Спрете да мислите за него още сега!

Спрете да гоните загубени моменти, когато настоящето ви може да стане невъобразимо красиво.

Вие заслужавате много повече от лъжливи думи и празни извинения. Заслужавате някой истински, който ще обича само вас!

Ако оставите миналото, ще имате толкова прекрасни възможности да срещнете мъж, който ще ви цени и ще ви даде любовта, която заслужавате!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама