Тези храни повишават либидото


Тези храни повишават либидото
Снимка: iStock

Всеки иска да има стабилни и здравословни сексуални отношения. Именно затова е важно да водите добър начин на живот, като се наспивате, спортувате и се храните умерено. В менюто ви следва да присъстват храни, богати на омега-3-мастни киселини и витамин В.

За повишаване на либидото стимулиращо действие имат следните 5 храни:

1. Лютите чушки дават отличен резултат при затруднено либидото. След консумацията им тялото отделя ендорфини, които действат както болкоуспокояващо и като афродизиак. Освен това лютите чушки подобряват оросяването.

2. Джинджифилът се отразява благоприятно и на сексуалното влечение, заради съдържащите се в него гингероли, които подобряват оросяването и действат възбуждащо.

3. Коренът мака е южноамерикански афродизиак и в природната медицина се използва за лечение на понижено либидо и проблеми с потентността.

4. Витексът е популярно средство за облекчаване на различни оплаквания като горещи вълни по време на менопауза. Подходящ е и за естествено повишаване на либидото, тъй като потиска пролактина, чиито излишък може да понижи либидото и да доведе до нежелание за секс.

5. Черният шоколад е класически афродизиак с доказано възбуждащо действие. Освен това е много вкусен, нали?

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама