Туристи се разхождат в небето (ВИДЕО)


Туристи се разхождат в небето (ВИДЕО)
Снимка: Стоп кадър

"Въздух" - арт инсталация на художника Кензо Дигитал - се открива в четвъртък в наскоро завършения небостъргач One Vanderbilt, който сега е четвърти по височина в Голямата ябълка.

Асансьорът, който е изцяло стъклен, включително и подът, издига търсачите на силни усещания отстрани на сградата в Мидтаун Манхатън на височина 360 метра само за 42 секунди. Там те излизат на три етажа от стъкло и огледала, които предлагат впечатляващи гледки, но също така имат за цел да изкривят усещането за мястото, където се намират, оставяйки ги с усещането, че се носят във въздуха.

Според Кензо, който е известен със сътрудничеството си с певицата Бионсе, преживяването предизвиква "възприемането на пространството и потапя посетителя сред силуети и небостъргачи". То е "еуфорично и мултисензорно", казва той.

Ник Барат, който получи достъп за предварителен преглед в рамките на посещението на медии в понеделник, заяви, че арт инсталацията е различна от другите места за наблюдение от птичи поглед на града, като например Емпайър Стейт Билдинг.

"Тя те кара да се замислиш за връзката, която имаш с града и със самия себе си", казва той пред АФП.

One Vanderbilt, в непосредствена близост до гара Гранд Сентрал, е висока 430 м, включително с шпила си. По-високи са само One World Trade Center и жилищните небостъргачи Central Park Tower и 111 West 57th Street в Ню Йорк.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама