Защо жените не си тръгват от мъжете, към които вече нямат чувства


Защо жените не си тръгват от мъжете, към които вече нямат чувства
Снимка: iStock/Guliver

Понякога се случва чувствата в една връзка да изстинат, но въпреки това жената не смее да прекрати отношенията си. Какви са причините за това?

Понякога жените предпочитат да останат в отношения с тези, към които вече нямат истински и искрени чувства. Те не си тръгват дори когато им става много неудобно и се чувстват напълно нещастни. Защо се случва това? Не е ли по-добре да си тръгнете от човека, когато вече не обичате?

Защо токсичните връзки стават постоянни?

Не всички любовни истории продължават в напреднала възраст и понякога партньорът ви престава да ви привлича и нещата просто не вървят, но вие не предприемате никакви стъпки за коригиране на ситуацията. Започват кавги, топлината, уважението и разбирането отминават от живота, но нямате желание да изберете щастлива самота. Има само четири сериозни причини, които ви подтикват да не правите нищо. Може би, като се справите с тях, ще намерите надежда и сила да направите най-доброто за себе си

Страх да не сте сами

Прекарали сте толкова години с партньора си, че страхът да не останете без него ви плаши. Трябва обаче да разберете, че не сте много щастливи в тази връзка и вече сте свързани само по навик. Може би е време да се опитате да се състезавате за личното си щастие? Време е да бъдете по-смели и да помислите за бъдещето си. Понякога да бъдеш сам е по-добре, отколкото да си във връзка и да се чувстваш самотен.

СПРЕТЕ ДА БЯГАТЕ СЛЕД ХОРАТА, КОИТО НЕ ВИ ОЦЕНЯВАТ

Не приемате, че това е краят

Много дълго време сте мислили, че човекът, с когото сте, е вашата сродна душа, така че идеята, че любовната ви история завършва, е непоносима за вас. Трябва да се научите да се сблъсквате с истината.

Страх от осъждане на другите

Ако сте заедно от толкова много години, неизбежно е другите да коментират раздялата ви. Това ще се случи за известно време, но целият свят не е фокусиран върху вас! Някой ден тази тема вече няма да е интересна за другите, затова няма нужда да се страхувате.

Финансова зависимост

Най-вероятно в момента си разделяте разходите за дома и всякакви сметки и се плашите, че ще трябва да се справите сами. Или, още по-лошо, нямате никакъв източник на доходи и не знаете как ще живеете, след като се разделите. Опитайте се да си намерите работа - тогава ще ви стане по-лесно да се справяте и ще разберете какво наистина искате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама