Защо мастурбацията е по-добра от обикновения секс?


Защо мастурбацията е по-добра от обикновения секс?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Светът е сурово място за едно необвързано момиче. Тя се среща с някого, после не се среща с никого, или пък се среща с няколко души едновременно, или бог знае още какво. Единственото нещо, за което никога не може да бъде сигурна, е кога отново ще прави секс. А понякога, дори и да прави секс, нещата се оказват пълен провал (жалко за идеално избръснатите крака). Не ви се е случвало? Е, значи сте от малкото късметлийки.

Не е необходимо сексът да е единственото, което присъства в менюто. Физическата близост е вълнуваща, безспорно, но тъй като включва и друг човек, не винаги получаваме удовлетворение, когато ни се иска. Затова пък можем да правим нещо както за облекчаване на "сушата”, така и за забавление: да мастурбираме.

Статистиката за женската мастурбация е изненадваща, и то не в добрия смисъл. Според изследване, проведено миналата година, само 7.9% от жените между 25 и 29 години мастурбират два или три пъти седмично. При мъжете процентът е 23.4. Слава богу, времената се променят и все повече жени могат да говорят свободно за мастурбацията. Така че, момичета, защо да не преоткриваме сами телата си? Ползите от мастурбацията са безброй. Ето някои от тях:

1. Не се налага да ставате от леглото. Експериментирането със себе си изисква минимално движение. Сещате ли се за нещо по-добро от това?

2. Самозадоволяването, за разлика от секса, не се базира на нуждите на някой друг. Няма нищо по-лошо от секс, който вместо да задоволи вашите нужди, се превръща в тревога за нуждите на другия. Когато сте само вие, няма опасност той да свърши прекалено бързо.

3. Не се тревожите дали ще ви се обади след това. Не се притеснявайте - собствената ви ръка винаги ще ви напише съобщение.

4. Не се страхувате от заболявания, предавани по полов път. Една тревога по-малко.

5. Знаете къде се намира клиторът ви. Само защото някои момчета не са внимавали в часовете по сексуално възпитание, не означава, че трябва да се откажем от удоволствието.

6. Научавате точно какво ви възбужда и какво – не. Много жени не говорят за нуждите си в леглото просто защото и те самите не знаят какво им харесва. Експериментирайте със себе си и после споделете откритията си със следващия, с когото решите да си легнете.

7. Можете да спрете, когато се изморите, да си вземете нещо за хапване и да изгледате онзи сериал, за който все не ви остава време.

8. Не усещате никаква болка, когато мастурбирате. Около една трета от сексуално активните жени изпитват болка по време на секс. Защо да рискувате да ви боли заради някой, който не е нищо особено?

9. Няма нужда да се гушкате с някого… освен ако не е плюшеното ви мече, а не някой тип, който хърка.

10. Избягвате неудобната комуникация на сутринта. Довиждане, неловки разговори между двама души с махмурлук.

11. Никога не симулирате оргазъм. Свършвате всеки път и това е страхотно.

12. Не ви трябва предварителна подготовка. Да се епилирате, да се гримирате, да се намъкнете в тясна рокля и да изберете някой що-годе привлекателен в бара. Защо не си останете вкъщи, не си вземете някоя сладка играчка и не пропуснете всички тези стъпки?

13. Не е нужно да връщате жеста. Сексът е едновременно егоистичен и алтруистичен, мастурбацията е само егоистична – и няма нищо лошо в егоизма понякога.

14. Фантазията винаги е по-добра от реалността. Реалността понякога е отегчителна, забавлявайте се с въображението си.

15. Отделете малко време за себе си, момичета. Всичко, което мъжете могат да правят, ние го можем по-добре.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама