Хенри VIII и дневници на древния свят с Мегаполиси и Суперструктури по Viasat History


Хенри VIII и дневници на древния свят с Мегаполиси и Суперструктури по Viasat History
Снимка: Viasat History

Хенри VIII и дневници на древния свят с Мегаполиси и Суперструктури са сред водещите акценти през юни по Viasat History.

Древни строежи (рубрика)

от понеделник, 8 юни,

Всяка делнична вечер в 23:00 ч.

Голямата китайска стена, Колизеумът в Рим, пристанището на Александрия, Мачу Пикчу, Акрополът в Атина са архитектурни чудеса на древния свят и източници на вдъхновение. Какви ли още мистерии крият? Изучавайки ги от мащабните им размери до най-малкия детайл, разкриваме информация, която помага да се хвърли нова светлина върху историческите и строителни загадки и главоблъсканици за историците от векове.

Рубриката включва поредиците "Мегаполис: Дневници на древния свят" и "Древни суперструктури".

Мегаполис: Дневници на древния свят - Първа част

Започва в понеделник, 8 юни,

и вторник, 9 юни, в 23:05 ч.

Атина, Александрия, Тикал и Рим - легендарните градове са някои от най-известните археологически обекти в света и все пак още не са разкрили всичките си тайни. Построени като храмове на знанието, тези необикновени градове са били биещото сърце на древния свят. Как са възникнали, какъв е бил животът в тях и как са се превърнали в центрове на знанието и иноваторството? От 5 в. пр.н.е. до Римската империя, завладяващата документална поредица възкресява най-великите древни градове в разцвета им.

Благодарение на зашеметяващи реконструкции с компютърна анимация и съвременни кадри на останките от тези обекти, както и на приноса на известни експерти, поредицата хвърля нова светлина върху архитектурните съкровища и изгубени цивилизации в основата на модерния свят.

Древни суперструктури

Започва от сряда, 10 юни, всяка делнична вечер в 22:55 ч.

Сезон: 1

Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Ancient Superstructures

Година: 2019

Поредицата разкрива тайните на Великата китайска стена, бисерът на Йордания - Петра, цитаделата на инките Мачу Пикчу и островния средновековен манастир Мон Сен Мишел във Франция. Тези древни чудеса са сред най-изучаваните и наблюдавани паметници в света и въпреки това остават забулени в мистерия. Дали отговорите не са пред погледа ни, но невидими за човешко око?

Разтърсващата поредица използва уникален подход за навлизане в инженерните загадки на най-известните древни структури, като ги поставя в различни перспективи. От сателитни снимки и изгледи от въздуха до макро- и микроскопични нива, всеки мащаб разкрива информация, която помага да се хвърли нова светлина върху историческите и строителни загадки, озадачавали учените в продължение на векове.

Хенри VIII: Мъж, монарх, чудовище

Започва от неделя, 7 юни, в 22:00 ч.

Сезон: 1

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Henry VIII: Man, Monarch, Monster

Година: 2019

Забележителната документална поредица изследва психологията, амбициите и сложните взаимоотношения на скандалния владетел, изследвайки страстите на човека зад короната. Ще разберете всичко за безмилостните сделки на Хенри VIII, откъсването от Рим и трайното му въздействие върху Великобритания, каквато я познаваме в наши дни.

Всеки епизод представя портрет на най-известния монарх на Великобритания. В началото е младият Хенри, който си представя бъдещето си като велик крал, който ще съперничи на най-богатите и могъщи управници в Европа. Поредицата продължава, като разглежда как отделянето му от Рим му носи огромно богатство и безпрецедентен авторитет, но същевременно го оставя политически изолиран и заобиколен от подмазвачи, без никой, който се осмелява да му противоречи.

Поредицата завършва с изследване на наследството на Хенри и неосъществените му амбиции. Богатата реконструкция и приносът от множество исторически експерти ще отведат публиката на пътешествие през вътрешния свят на Хенри, множеството му скандални връзки и професионалния му живот в двора.

Загадки в музея

Започва от понеделник, 1 юни,

всяка делнична вечер в 21:05 ч.

Сезон: 12

Брой епизоди: 13 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Mysteries at the Museum

Година: 2016

Музеите са местата, на които държавите излагат своите чудни съкровища от миналото - често странни и любопитни останки от епохални събития, които са оформили облика на историята. Зад всеки артефакт се крие по една история, която трябва да бъде разказана и много тайни, които трябва да бъдат разкрити - разкази, изпълнени с мистерии и скандали, убийства и интриги.

Всеки час от тази поредица отвежда зрителите на едно завладяващото, разкриващо много тайни, а понякога и шокиращо пътешествие в миналото на Америка, връщайки се отново към най-важните събития в нейната история и преосмисляйки онова, което е останало в миналото. Ние се занимаваме с някои от най-дълго просъществувалите загадки - както познати истории, така и малко известни факти, които никога преди не са били разказвани по телевизията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама