Новата Ариел е чернокожа

  • Новата Ариел е чернокожа
    Дата: Снимки: Getty Images/Guliver
Дата: 05.07.2019 Снимки: Getty Images/Guliver
Iwoman.bg

R&B певицата Хали Бейли ще играе Ариел в екшън версия на "Малката русалка", каза тя, което ще е рядък случай на подбор на чернокожа актриса като принцеса на "Дисни".

19-годишната Бейли, която стана известна под крилото на поп кралицата Бионсе, заяви, че е "сбъдната мечта" да играе главната роля.

Тя пусна в Twitter анимационен образ на принцесата, в която традиционно червенокосата Ариел има тъмна кожа, кафяви очи и черна коса.

Режисьорът Роб Маршал каза, че Бейли е била избрана след задълбочено търсене и похвалена заради нейната "рядка комбинация от дух, сърце, младост, невинност и същност - плюс славен пеещ глас".

Mного фенове написаха в Twitter, че са доволни от избора.

"След като вашите египетски адаптации (всъщност исторически) могат да бъдат бели хора, Ариел (измислен герой) може да бъде черна", пише един потребител на Twitter, @ NiceNurse22.

Прочетете едно различно мнение тук!

Подобно на повечето принцеси на "Дисни", Ариел е изобразена с бледа кожа в предишните анимационни филми, в които тя е била озвучена от бялата актриса Джоди Бенсън.

Кастингът на Бейли идва повече от две десетилетия след като "Дисни" избра певицата Бранди, която също е черна, за ролята на Пепеляшка във филм през 1997 година.

Снимките с чернокожата русалка Бейли започват догодина.

Източник: БГНЕС

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.