5 малки стъпки към сбъдването на мечтите ти


5 малки стъпки към сбъдването на мечтите ти
Снимка: iStock/Guliver

Често си мислиш за нещата, които биха накарали сърцето ти да пее. Шепнеш ги на възглавницата си и ги споделяш с тишината на нощта. Мечтите ти са големи, смели и красиви, но ти не правиш нищо за тях. Казваш си, че е по-разумно да продължиш напред и да караш по течението. Време е да спреш да мечтаеш само "на тъмно" и да излезеш силна и горда в собствената си светлина.

1. Проучвайте

Какво трябва да се случи, за да се превърне мечтата ви в реалност? Мечтаете за отслабнете, да обиколите света или пък да създадете своя фирма? Направете си списък, дори цяла кутия, посветена с идеи за постигане и мотивации. Може да ви изглежда детинско, но наистина работи!

2. Потърсете подкрепа

Обградете се с хора, които ще ви подкрепят, дори и само емоционално, хора, които ще ви насърчат да останете силни в преследването си, а също ще ви казват нещата, които не искате, но трябва да чуете.

прегръдка

3. Гледайте небето

Поне веднъж дневно спрете за миг, погледнете към небето и дишайте дълбоко. Действа адски отрезвяващо, когато осъзнаеш, че си малка прашинка в това огромно нещо, наречено свят!

4. Пишете

Но на хартия! Направете си планер или тефтер, в който да пишете както задачите си, така и поне 3 неща дневно, които са направили деня ви страхотен.

5. Живейте "чисто"

Не можете да промените хората и негативизма, които ви заобикалят, но можете вие самите да живеете "чисто" – хранете се здравословно, не се затрупвайте с вещи, мислете позитивно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама