4 съвета, които да не следвате в кариерата


4 съвета, които да не следвате в кариерата
Снимка: iStock/Guliver

Периодът, в който все още изграждате кариерата си, е вълнуващ, но е и голямо предизвикателство. Искате да попиете възможно най-много знания и опит, да не допускате грешки и да вървите по стъпките на бизнес идолите си. Но това понякога води до приемането на съвети, които са неприложими или няма да дадат желания ефект, пише Inc.com. Изданието посочва няколко от най-популярните, които обаче не бива да следвате.

1. Винаги казвайте "да“

Думичката "да“ обикновено е свързвана с позитивна нагласа и безкрайна готовност да приемаме още и още отговорности и предизвикателства. И двете черти са достойни за възхищение и повишение в традиционната офис среда. Но замислете се за последиците от това, непрекъснато да казвате „да“ – ще се нагърбите с непосилен работен товар, ще достигнете предела на силите си и ще се изтощите, а може би и провалите поради липса на опит в дадена сфера. Плюс това, ако се съгласявате на всичко, може да ви сметнат за натегач, който се вълнува повече от имиджа си, отколкото от доброто на компанията. Научете се да казвате „не“, когато е необходимо.

2. Работата ви трябва да говори сама за вас

Несъмнено сте чували тази фраза поне веднъж в кариерата си. За жалост, тя не е много практична. Работодателите не ви гледат под микроскоп, нито анализират всяко ваше действие. Но дори да го правеха, едва ли биха ви възнаградили всеки път, когато си свършите както трябва работата. Вместо това трябва да доказвате себе си и да хвалите работата си. Оценките на представянето са идеална възможност за това. Не оставяйте труда ви да говори за себе си – и вие говорете за него.

Прочетете останалите 2 съвета ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама