5 стресиращи момента в кариерата


5 стресиращи момента в кариерата
Снимка: iStock/Guliver

На почти всеки човек му се налага да се справи с няколко притеснителни, но определящи за бъдещето му ситуации в кариерата. Това са миговете, наситени с висок риск, които ни плашат, но които всеки трябва да преживее, твърди анализаторът Джеф Хейдън, цитиран от Inc.com. Този, който не преодолее страховете си във въпросните моменти, ще остане блокиран в развитието си. Кои са тези решаващи мигове, когато се налага да скочим в неизвестното?

1. Ако сте началник - да назначите или повишите човек, който по мнението на другите "не трябва" да назначавате или повишавате.

2. Да се извините на колега или работодател за огромна грешка, която си допуснали. Да признаете вината си, да преглътнете егото, да поемете отговорност, че сте ощетили фирмата.

3. Да се изправите пред някой от най-големите си страхове - например да осъществете мечтата си да станете публичен лектор, певец, дори комик, докато всъщност получавате паник атаки от изявата на сцена.

4. Да реализирате нещо, което винаги сте мечтали да сторите, а другите се дистанцират от него или го осмиват. Може би искате да творите, да създадете услуга или продукт, от които по мнението на останалите никой няма нужда?

5. Да направите допълнително усилие, за да насърчите някого. Колкото и малко да имаме, винаги сме обградени от хора, които имат по-малко от нас. Тези хора често имат нужда от леко насърчаване - една добра дума, малък съвет, подкрепа, за да се вдъхновят и да тласнат себе си много напред. Следващия път, когато някой ви помоли за помощ, възползвайте се от шанса и дори преминете една крачка напред. "Мога да ти помогна с това. Какво още мога да направя за теб?", е добър въпрос, дори да носи риск за вас и вашето реноме, дори ви направи малко по-малко незаменими в работата.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама