5 съвета как да изпъкнете на работа


5 съвета как да изпъкнете на работа
Снимка: iStock/Guliver

Животът не е справедлив - може да сте най-добрия професионалист в офиса и пак да не получавате заслуженото от вас признание. Предизвикателството да се издигнете над останалите и да задържите вниманието на тези, които имат значение за вас, е наистина голямо, пише Harvard Business Review. Има обаче няколко трика, които ще ви помогнат да изпъкнете, независимо дали говорим за рекламна кампания, презентация или фирмена стратегия. Ето кои са най-ефективните от тях:

1. Заложете на мистерията

Изведете в стратегията си проблеми, които са от значение за вас и се нуждаят от решение. Помогнете на хората да разберат защо те са сериозни и защо толкова много хора се занимават с тях. Най-вероятно това няма да привлече хора, които обичат и търсят лесните отговори, но ще запали тези, които са любопитни по природа и търсят предизвикателства. Мистериите винаги будят любопитство.

2. Фокусирайте въпросите си

Не се опитвайте да подсказвате отговори, вместо това акцентирайте върху въпросите. Помогнете на хората да се съсредоточат върху въпроси, които предизвикват интерес и ги мотивират да питат повече.

3. Стимулирайте въображението

Представете няколко възможни сценария на идеята, която представяте. Това винаги действа. Стимулирайте хората да задават въпроси. Потенциалните възможности винаги будят интерес повече, отколкото строгата линия на развитие.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ СЪВЕТИ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама